kenapa wanita sekarang suka suami orang...

Posted in the Malaysia Forum

Comments
1 - 20 of 500 Comments Last updated Mar 28, 2012
First Prev
of 25
Next Last
fabulousity

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#1
Mar 2, 2009
 
"Hmmm...xtahu nape ppuan skang suke sgt ngn suami org a.k.a hak org lain..."
gurl gurl

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#2
Mar 2, 2009
 
tuh namanya ppuan miang, gatal, gedik and so on. sok2 hak dia pulak nanti ppuan lain suke.

."WHAT GOES AROUND COMES AROUND".
catwoman

Sepang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#3
Mar 2, 2009
 
dasar sundal itu betina semua
fabulousity

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4
Mar 2, 2009
 
So mcmn nak tangani ppuan mcm ni...kalo nak tangan2 kan nnt masuk lokap...hmmm...lelaki pon 2x5 gak...but i found dat ppuan skang mmg suke nak test market...kire senang2 cantas hak org...it happened 2 me once
Tibai

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#5
Mar 2, 2009
 
.
.
Tiada salahnya, wanita suka akan suami orang.
.
Janganlah dikatakan bahawa wanita itu miang lah... gatal lah... gedik lah.
.
Sebagai wanita yang punyai nafsu, ada sesuatu yang menarik perhatian wanita itu untuk berkongsi rasa dengan suami wanita lain.
.
.
Hanya adat yang mengekang kemahuan wanita ini.
.
Sekiranya wanita yang bersuami itu, membenarkan suaminya menambah isteri, alangkah bahagianya dunia ini.
Tibai

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#6
Mar 2, 2009
 
.
.
Khabarnya, menurut Islam, lelaki dibolehkan berkahwin hingga empat wanita.
.
.
Lantas, biarkan sahaja si lelaki itu berkahwin hingga empat orang.
.
Aman!
fabulousity

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#7
Mar 2, 2009
 
Hmm...dat's ur opinion...4 me...sy xkan biar suami sy jatuh k'tangan wanita lain...i did a survey, n mostly those yg kawen lebih dr 1 ni mnyesal...xsemua, tp kebanyakan...so fikir2kan lah...xpecialy ladies yg bermimpi nak jd no 2,3, or 4...u'll suffer a lot...

Since: Feb 09

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#8
Mar 2, 2009
 
Tibai wrote:
.
.
Tiada salahnya, wanita suka akan suami orang.
.
Janganlah dikatakan bahawa wanita itu miang lah... gatal lah... gedik lah.
.
Sebagai wanita yang punyai nafsu, ada sesuatu yang menarik perhatian wanita itu untuk berkongsi rasa dengan suami wanita lain.
.
.
Hanya adat yang mengekang kemahuan wanita ini.
.
Sekiranya wanita yang bersuami itu, membenarkan suaminya menambah isteri, alangkah bahagianya dunia ini.
bahagia pada lelaki but not pada perempuan...
Tibai

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#9
Mar 2, 2009
 
.
.
Pandangan anda:"xpecialy ladies yg bermimpi nak jd no 2,3, or 4...u'll suffer a lot... "
.
.
.
Pandangan mamat Tibai:

Memanglah berlaku kesengsaraan kepada isteri no 2.. 3... 4.
.
Namun, hal ini berlaku kerana tiada pengajian atau kursus khusus mengenai berkahwin lebih dari 1.
.
Sekiranya pihak pemerintah mengadakan kursus-kursus sebegini, dan ramai yang mendapat latihan secukupnya, maka kesulitan berumahtangga lebih dari 1 isteri akan dapat dikurangkan.
.
.
Andaian bahawa, berada sebagai isteri ke-2.. 3 atau 4 itu tidak tenteram, banyak juga kejadian perkahwinan dengan seorang wanita membawa kesengsaraan....atau perceraian.
.
.
Contoh tersohor ialah : kes Roslin dan Faizah Mohamad.
Tibai

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#10
Mar 2, 2009
 
.
Soklan:"bahagia pada lelaki but not pada perempuan... "
.
.
Jawaban:"Bahagia itu bersifat subjektif. Orang tua-tua pesan,'kamu akan dapat apa yang kamu niatkan'.

Maksudnya, dalam kes ini, kalau si minah itu berniat untuk kekayaan dari suami orang, dia akan dapat kekayaan material. Kalau dia berniat mahukan namanya bergelar 'puan seri', dia akan dapat namanya bergelar 'puan seri'.. etc...etc.
.
.
.
Begitulah!

“" Lone Ranger "”

Since: Feb 08

Berani,Benar,Berhasil

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#11
Mar 2, 2009
 
kengkadangs memang ler ade pompuan yg tertarik ngan lakik org....
tak boleh ker?
gurl gurl

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#12
Mar 2, 2009
 
madu bagi lelaki tetapi hempedu bagi perempuan. utk berkongsi kasih seorg lelaki dgn perempuan lain, no way man huhuhu. lagipun lelaki zaman skrg ni kalau nak tanggung yg satu tu pun tak mampu, tak payahlah berangan2 nak pasang 2/3/4. itu baru sebut pasal kewangan. belum lagi sebut pasal agama. diri sendiripun nyawa2 ikan masih mencari arah yg tetap, mcm mana pulak dia nak bimbing isteri2 dia semua ke jalanNya. satu tanggungjawap yg berat kan. so fikir2kan lah.
Fak Free Auwww Lady

Penaga, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#13
Mar 2, 2009
 
Flores Tegal wrote:
kengkadangs memang ler ade pompuan yg tertarik ngan lakik org....
tak boleh ker?
Err...boleh...boleh..
fabulousity

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#14
Mar 2, 2009
 
hehehe bro tibai lum kawen yer...so i suggest u pg kursus kawen...penceramah siap nasihat lg...xperlu nak tambah2...n 2 flores tegal...kalo nak amik hak org...silakan...d'rest u yg tanggung...tepuk dada tanya iman...bkn selera je
gurl gurl

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#15
Mar 2, 2009
 
Flores Tegal wrote:
kengkadangs memang ler ade pompuan yg tertarik ngan lakik org....
tak boleh ker?
bagaimana pula kalau pompuan lain tertarik dgn laki awak? adakah awak akan bahagia? atau awak akan menangis mengenang nasib diri, kenangan2 manis yg lalu, fikirkan anak2 dll?

“f0RGiv3N, n0t F0rgotT3n”

Since: Sep 07

KUala Lumpur n0 1

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16
Mar 2, 2009
 
mmmm...... kadang-2 perempuan-2 tuh bukan saje carik suami org,
.
.
.
dah d awal perkenalan perempuan tersebut, n laki owang tuh si laki owang tuh memperkenalkan dirinya bujang....
.
bila hati si perempuan tuh dah terpaut, huhuhuhu barulah dia taw, yang laki owang tuh sebenarnya laki owang.
.
.
.
eh!
Fak Free Auwww Lady

Penaga, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#17
Mar 2, 2009
 
gurl gurl wrote:
madu bagi lelaki tetapi hempedu bagi perempuan. utk berkongsi kasih seorg lelaki dgn perempuan lain, no way man huhuhu. lagipun lelaki zaman skrg ni kalau nak tanggung yg satu tu pun tak mampu, tak payahlah berangan2 nak pasang 2/3/4. itu baru sebut pasal kewangan. belum lagi sebut pasal agama. diri sendiripun nyawa2 ikan masih mencari arah yg tetap, mcm mana pulak dia nak bimbing isteri2 dia semua ke jalanNya. satu tanggungjawap yg berat kan. so fikir2kan lah.
Tapi mengapa pompuan tak fikir habis2 sebelum syok ngan laki oghang? Mungkin sebab dia dapat belaian dan kasih sayang yg dia tak dapat dari lelaki bujang agaknya..hehe..

Cam aku ni...pompuan memang suka sbb aku pandai bagi belaian, kasihsayang, kewangan dan...apa2 saja yg dia mahukan..hehe..
bang ojek

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#18
Mar 2, 2009
 
fabulousity wrote:
"Hmmm...xtahu nape ppuan skang suke sgt ngn suami org..."
Mungkin suami orang nie lebih pengalaman, tak terburu-buru dalam mengambil keputusan atau tindakan ...beza sekali dgn yg bujangan, pastinya lemah semangat dan tak tetap pendirian ^_^
fabulousity

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#19
Mar 2, 2009
 
to flores tegal...put urself in the others shoes...if it hurts u...then it will hurts d'others 2...

Since: Dec 08

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#20
Mar 2, 2009
 
fabulousity wrote:
"Hmmm...xtahu nape ppuan skang suke sgt ngn suami org a.k.a hak org lain..."
bukan ppuan suka suami orang...masalah ialah suami yang gatal pergi cari ppuan kat luar....salah suami..cos nak test apa yang luar cos dalam dah boring..so nak curi makan sikit kat luar..mana boleh ppuan disalahkan 100% hahah kan Tuhan buat Tuhan lebih lemah senang ditipu oleh Suami orang yang pandai berlidah tebu gula dan madu hahahaha..faham faham lah salah siapa...suami yang gatal actually...

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

First Prev
of 25
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

•••