Comments
721 - 740 of 1,276 Comments Last updated Jun 16, 2014
MUNIR

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#884
Jun 26, 2010
 
sapa2 yg blacklist n nak apply loan kete, meh sini saya uruskan...
yg penting nama kat maybank ok..govt n swasta blh apply
munir 0126095986
exora

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#885
Jun 27, 2010
 
joe wrote:
<quoted text>
saya nak beli kete, kalau tak dapat baru second pun boleh. gaji rm5300/month. blacklist guarantor rm23k. nak beli kete wish/civic/stream..harga 100k to 150k. harap dapat tolong.
0122145831
hi...nama saya blacklist,tapi saya nak beli kereta proton exora m line,gaji saya rm2800,ada epf dgn socso...boleh tolong saya tak?
eddy 0122611827
lapoya

Jenjarom, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#886
Jun 27, 2010
 
Munir, macam mane caranya? dp brape kena bayar?

Since: Jun 09

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#888
Jun 27, 2010
 
Salam Cik Iera.,

Ni auntie Noura.....ingat tak??? auntie nk tanya.... klu nak tukar kereta yg auntie amek aritu (Iswara Aeroback) ke Kembara boleh tak??? tlg check berapa kena top up.... tksh.....(0163269526)
Man Cun

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#890
Jun 29, 2010
 
saya ada record ccris dan ctos. saya nak buat loan umah dan kete klu ada sape2 yg bleh tolong @ buat reply saya .tq.
halimah

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#891
Jun 30, 2010
 
saya halimah, nama dah blacklist nk beli kereta Kancil (auto),kelisa(auto) & Myvi atau Viva (auto). Sila hubungi saya 0167221306
KAKI BANK

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#892
Jun 30, 2010
 
Man Cun wrote:
saya ada record ccris dan ctos. saya nak buat loan umah dan kete klu ada sape2 yg bleh tolong @ buat reply saya .tq.
Boss, cari agen RHB Bank boss untuk ketepikan CTOS, boleh adjust, tengok ctos rekod la teruk ke tidak
KAKI BANK

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#894
Jun 30, 2010
 
Bank kat Malaysia ni lancau sikit2 nak check CTOS,
MALAYSIA kata negara Islam, Mesir tak ada pun sistem semakan kredit orang, CCRIS hanya penyimpan rekod dan terpulang kpada mereka2 yg menyemak untuk mengambil kira / tidak.

Orang Bank dah kaw team ngan orang CTOS, CTOS swasta boleh tundukkan Sistem Perbankan & Parlimen Malaysia.

AWAS ! CTOS dah mula masuk sistem pengurusan pencen kakitangan kerajaan MALAYSIA, sapa ada hutang Bank x bleh kuar pencen, seatle dulu, apa lu tinggal nak makan? kerja la lagi after pencen.
yusry2007

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#895
Jun 30, 2010
 
KAKI BANK wrote:
Bank kat Malaysia ni lancau sikit2 nak check CTOS,
MALAYSIA kata negara Islam, Mesir tak ada pun sistem semakan kredit orang, CCRIS hanya penyimpan rekod dan terpulang kpada mereka2 yg menyemak untuk mengambil kira / tidak.
Orang Bank dah kaw team ngan orang CTOS, CTOS swasta boleh tundukkan Sistem Perbankan & Parlimen Malaysia.
AWAS ! CTOS dah mula masuk sistem pengurusan pencen kakitangan kerajaan MALAYSIA, sapa ada hutang Bank x bleh kuar pencen, seatle dulu, apa lu tinggal nak makan? kerja la lagi after pencen.
mak aihh, biar betol bang.. susah la org kalau mcm tu..
BKP

Melaka, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#896
Jun 30, 2010
 
hehehhe...CTOS dah tak di terima pakai oleh sume institusi kewangan,bank cuma rujuk ccris je kat BNM..

isu CTOS ni dah lama berlalu....
jamal

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#897
Jun 30, 2010
 
saya blacklisted. Nak beli exora atau alza.. Ada sesiapa boleh tolong untuk dptkan loan tak?
jamal

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#898
Jun 30, 2010
 
MUNIR wrote:
sapa2 yg blacklist n nak apply loan kete, meh sini saya uruskan...
yg penting nama kat maybank ok..govt n swasta blh apply
munir 0126095986
- en. Munir, boleh terangkan sikit tak cara2nya.. Saya berminat..
Lavender

Kluang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#899
Jun 30, 2010
 
Salam, saya tak de blacklist tapi nak beli kereta (persona @ alza), masalahnya saya takde lesen kereta.... Ari tu salesman cakap perlu penjamin, zaman skrg ni ssh nak cari penjamin. Ada cara selesaikan masalah saya nie...
KAKI BANK

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#900
Jun 30, 2010
 
BKP wrote:
hehehhe...CTOS dah tak di terima pakai oleh sume institusi kewangan,bank cuma rujuk ccris je kat BNM..
isu CTOS ni dah lama berlalu....
Are you sure "CTOS dah tak di terima pakai oleh sume institusi kewangan,bank cuma rujuk ccris je kat BNM?"....

wak lu, sedara aku keje CTOS i know la, aku keje bank i know la, Parlimen Malaysia & BNM kata CTOS bukanla suatu tempat rujukan kredit yang sah,

Selagi CTOSS hidup, selagi tu la COMMERCIAL&ISLAMIC BANK, AEON, SINGER, KEDAI MOTOR, BOUSTED CREDIT, macam2 company lg la lepas ni pakai..

Dalam surat khabar cerita lain bang, Parlimen cakap lain bang, BNM cakap lain bang, Bank cakap lain bang, CTOSS cakap sape check I bagi DUIT ! sapa tak mau duit???check credit report orang??,

CCRIS update setahun sekali oleh bank, CTOS update 6bulan sekali untuk clearkan orang tapi untuk blacklist orang CTOSS update DAILY bai.
KAKI BANK

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#901
Jun 30, 2010
 
Lavender wrote:
Salam, saya tak de blacklist tapi nak beli kereta (persona @ alza), masalahnya saya takde lesen kereta.... Ari tu salesman cakap perlu penjamin, zaman skrg ni ssh nak cari penjamin. Ada cara selesaikan masalah saya nie...
amek la lesen, nanti JPJ nak approved macamna? road tax macana? insurance nak cover macamna u xada lesen? accident mati ka hancur ka nak claim macamne?,sapa nak bawak?
xada penjamin xpa, awak cari JOINT APPLICANT awak, mak atau ayah atau abng yang ada gaji dan lesen minta diorang jadi first applicant awak jadi second applicat / bahasa biasa Second Driver.So, itu kereta ada 2 nama dan geran bank/finance company.Pastikan adik beradik/ sedara.
KAKI BANK

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#902
Jun 30, 2010
 
Tuan2 sudah baca surat khabar hari ini?

Source : The Edge Daily On-Line
Thursday, 01 July 2010
By : Chua Sue-Ann

KUALA LUMPUR: The National Cooperative Organisation of Malaysia (Angkasa) has submitted its proposal to the government for the establishment of an Islamic cooperative bank and plans to turn some 560 existing credit cooperatives nationwide into sub-branches.

Angkasa president Datuk Dr Mohd Ali Baharum handed the proposal to Domestic Trade, Cooperative and Consumerism Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob after a meeting in parliament on Wednesday, June 30.

Speaking about the proposed cooperative bank at a press conference afterwards, Mohd Ali said Angkasa aimed to set up at least one bank branch in every state and transform existing credit cooperatives into “sub-branches”.

“Angkasa does not want to compete with existing banks but wants to strengthen credit cooperatives,” Mohd Ali said. Angkasa had suggested that the bank be named Islamic Cooperatives Bank of Malaysia, he said.

The proposed Islamic cooperative bank would have a paid-up capital of RM400 million, above the RM300 million minimum, Mohd Ali added.

He said Angkasa would prefer the cooperative bank to be established under the Cooperative Commission of Malaysia (CCM), but would leave the final decision to the government and Bank Negara Malaysia (BNM).

At the same press conference, Ismail said the government would study Angkasa’s proposals but noted that the establishment of the bank would be subject to the central bank’s regulations.

“We welcome the proposal... the cooperative bank would focus on serving smaller towns and rural areas, currently without banking services, for example, Sarawak’s interior,” Ismail said.

“If all goes well, we expect to finalise the details of the proposed Islamic cooperative bank by April 2011 and it should be operational by the middle of next year, subject to BNM regulations.”

Ismail brushed off allegations of mismanagement and malpractices in Angkasa that were raised in the run-up to the cooperative body’s annual general meeting as “internal politicking”.

On Jan 8, 2009, Royal Prof Ungku Abdul Aziz stepped down as Angkasa president after helming the body for 37 years, citing disappointment that investigations into alleged misappropriation of funds in the organisation had borne no fruit.

Angkasa (Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Bhd in Bahasa Malaysia) was established in 1971 to coordinate the numerous cooperatives in Malaysia.

Ismail said the Islamic cooperative bank, if it comes to be, would be the country’s third cooperative bank, joining the country’s largest cooperative bank Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd (Bank Rakyat) and the Cooperative Union Bank (Koperasi Bank Persatuan Malaysia Bhd, formerly Province Wellesley Cooperative Banking Union Ltd).

The minister however declined to elaborate on the union-based bank, saying more details would be announced at a later date.

..........

Siapa simpan duit di ANGKASA? Goverment Staff la,
Bangsa apa paling ramai blacklistt CTOS? Melayu la,
Kategori pekerjaan blacklist di CTOS? Goverment 80%,Swasta 20% dan keje sendiri 10% la,
..

more info? tunggu..........
Beruslee

Europe

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#903
Jun 30, 2010
 
Application tuk bln 7 ni dah dibuka semula tuk loan kete.....Saya nak 10 org jeer...sapa2 nak apply loan kalo bleh kete baru,Call or sms 0129269038..
jamal

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#904
Jun 30, 2010
 
Beruslee wrote:
Application tuk bln 7 ni dah dibuka semula tuk loan kete.....Saya nak 10 org jeer...sapa2 nak apply loan kalo bleh kete baru,Call or sms 0129269038..
bruslee ni load utk blacklisted ke..?
Lavender

Kluang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#905
Jun 30, 2010
 
KAKI BANK wrote:
<quoted text>
amek la lesen, nanti JPJ nak approved macamna? road tax macana? insurance nak cover macamna u xada lesen? accident mati ka hancur ka nak claim macamne?,sapa nak bawak?
xada penjamin xpa, awak cari JOINT APPLICANT awak, mak atau ayah atau abng yang ada gaji dan lesen minta diorang jadi first applicant awak jadi second applicat / bahasa biasa Second Driver.So, itu kereta ada 2 nama dan geran bank/finance company.Pastikan adik beradik/ sedara.
Skrg kereta yg saya pakai atas nama saya cz hubby ada ccris problem, ingat nak trade in kereta skrg nak tukar kereta len... Ari tu saya dah mentioned psl joint income tu tapi salesman nak gak sorang penjamin cz saya takde lesen...
Beruslee

Europe

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#906
Jun 30, 2010
 
jamal wrote:
<quoted text>
bruslee ni load utk blacklisted ke..?
yes..betul..tapi taknak ada black list kat bank rimau....tu jeer syarat dia....cara nak apply bayar booking..pass document..loan lulus bayar DP kete..dan amik kete...disarankan tuk kete baru saja....

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

14 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Title Updated Last By Comments
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 1 hr ABam 127,985
PAKATAN RAKYAT tak layak mentadbir negara (Feb '10) 5 hr GuaTempurung telanKS 39,264
don't pray for mh370 6 hr anonim 185
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 15 hr ayie 677
Bandar Seri Begawan: Brunei oil production to f... (Nov '13) 17 hr Malaysian the Best 12
WHY KoRaNG BeNCi KOJAK3? (Mar '12) 19 hr BRUNEI SOMBONG kpd INDON 697
Cara-cara Bacaan yang afdal di praktis untuk pe... 19 hr IMAM kg Mulaut Sengkurung 3
•••
•••