kepalsuan hibah tuan haji anuar

Posted in the Brunei Forum

First Prev
of 13
Next Last
BNM

Kuching, Malaysia

#1 Apr 14, 2008
Kepalsuan Hibah.

Assalamualaikum.

Kepada semua yang menyertai program Hibah Anjuran 3A Consuting Group diharap dapat menghentikan dengan serta merta. Ini kerana program tersebut adalah palsu . Mereka yang menyertai program tersebut sebenarnya berada di dalam dunia hayalan yang di ketuai oleh Tuan Hj Anuar Abdul Aziz atau nama singkatannya 3A . Beliau mempunyai beberapa orang adik beradik antara Nordin yang kesemuanya menentang program ini. Beliau banyak terlibat banyak skim penipuan seperti ini terutama di Indonesia kira-kira 10 tahun yang lalu atas nama Pencairan Asset Sukarno. Beliau juga terlibat dengan beberapa kerugian company sebanyak 7 juta. Mereka yang mengenali beliau menganggap ia adalah seorang yang keras kepala, hati kering, lucah dan sebagainya. Nama 3A Consuting Group telah di senaraikan di Bank Negara Malaysia dan sekarang dalam proses pemantuan dan sisatan. Mereka yang mempunyai syer di dalam company hendaklah dengan segera mengeluarkan wang tanpa mendengar apa-apa tawaran atau alasan yang diberikan. Kebanyakan wang yang dikutip tidak di simpan atau dipegang oleh ketua syarikat akan tetapi diserahkan bulat kepada 3A En Azmi di bank RHB atas nama AMK Global Sdn. Bhd. Oleh yang demikian ketua company tidak mempunyai bidang kuasa untuk mengeluarkan syer pada bila-bila masa. Seorang rakan saya yang terlibat dalam program ini sehingga ke saat ini tidak berjaya mendapat wang kembali dan sekarang tunggu tindakan selanjutnya. Kemungkinan perkara ini akan berlanjutan lebih besar dan dibongkar ke seluruh Malaysia. Menurut maklum balas dari Bank Negara yang kami perolehi sekiranya sabit kesalahan program ini wang anda tidak akan dikembalikan.

Sekian .
Yang benar .
Hamba Allah.
14hb April 2008.
Abdul

Kuantan, Malaysia

#2 Apr 14, 2008
Jangan nak macam macam Encik.Saya dah labur RM9,120.00 X 3 dan menunggu duit pelaburan itu.Sy dapat pinjaman dari Bank Rakyat.Kalau nak cakap, cakap betul betul.
ll cool j

Penang, Malaysia

#3 Apr 14, 2008
jangan buat fitnah tak baik....inilah bangsaku melayu yg ada penyakit hati ,....busuk hati, dengki,menghasut, fitnah mengumpat.......tk senang hati dgn bangsanya sendiri bangun lah melayu ku
BNM wrote:
Kepalsuan Hibah.
Assalamualaikum.
Kepada semua yang menyertai program Hibah Anjuran 3A Consuting Group diharap dapat menghentikan dengan serta merta. Ini kerana program tersebut adalah palsu . Mereka yang menyertai program tersebut sebenarnya berada di dalam dunia hayalan yang di ketuai oleh Tuan Hj Anuar Abdul Aziz atau nama singkatannya 3A . Beliau mempunyai beberapa orang adik beradik antara Nordin yang kesemuanya menentang program ini. Beliau banyak terlibat banyak skim penipuan seperti ini terutama di Indonesia kira-kira 10 tahun yang lalu atas nama Pencairan Asset Sukarno. Beliau juga terlibat dengan beberapa kerugian company sebanyak 7 juta. Mereka yang mengenali beliau menganggap ia adalah seorang yang keras kepala, hati kering, lucah dan sebagainya. Nama 3A Consuting Group telah di senaraikan di Bank Negara Malaysia dan sekarang dalam proses pemantuan dan sisatan. Mereka yang mempunyai syer di dalam company hendaklah dengan segera mengeluarkan wang tanpa mendengar apa-apa tawaran atau alasan yang diberikan. Kebanyakan wang yang dikutip tidak di simpan atau dipegang oleh ketua syarikat akan tetapi diserahkan bulat kepada 3A En Azmi di bank RHB atas nama AMK Global Sdn. Bhd. Oleh yang demikian ketua company tidak mempunyai bidang kuasa untuk mengeluarkan syer pada bila-bila masa. Seorang rakan saya yang terlibat dalam program ini sehingga ke saat ini tidak berjaya mendapat wang kembali dan sekarang tunggu tindakan selanjutnya. Kemungkinan perkara ini akan berlanjutan lebih besar dan dibongkar ke seluruh Malaysia. Menurut maklum balas dari Bank Negara yang kami perolehi sekiranya sabit kesalahan program ini wang anda tidak akan dikembalikan.
Sekian .
Yang benar .
Hamba Allah.
14hb April 2008.
INFO

Penang, Malaysia

#4 Apr 14, 2008
BUAT PENGETAHUAN SEMUA HIBAH DAH DBAYAR SECARA SENYAP......DAN TAKAN DBERITAHU SECARA TERBUKA.....BERMULA DGN BATCH 1 215B...DAN SETERUSNYA....IKUT TURN HARAP MAKLUM....TUNGGU CALL DR LEADER2 ANDA KLU ANDA TANYA LEADER ANDA SKRG PUN MEREKA TAKAN BTAHU APA2....

Since: Jan 08

Location hidden

#6 Apr 14, 2008
INFO wrote:
BUAT PENGETAHUAN SEMUA HIBAH DAH DBAYAR SECARA SENYAP......DAN TAKAN DBERITAHU SECARA TERBUKA.....BERMULA DGN BATCH 1 215B...DAN SETERUSNYA....IKUT TURN HARAP MAKLUM....TUNGGU CALL DR LEADER2 ANDA KLU ANDA TANYA LEADER ANDA SKRG PUN MEREKA TAKAN BTAHU APA2....
bila la nak sampai turn saya ni... tak sabar ;)
danial

Ampang, Malaysia

#7 Apr 14, 2008
apa pulak tak boleh beritahu..kan kita ni SH. Please transperantlah sikit tuan Hj oi
orang baru

Kota Kinabalu, Malaysia

#8 Apr 14, 2008
danial wrote:
apa pulak tak boleh beritahu..kan kita ni SH. Please transperantlah sikit tuan Hj oi
rasanya boleh tapi buka disini, sila ke pejabat hibah ampang atau banglo.....
Cikgu Hashim

Malaysia

#9 Apr 14, 2008
KEPALA BAPAK KORANG..........DAH BERTAHUN-TAHUN AKU DENGAR SKIM PENIPU PAK HAJI SIAL TONCET BERRJAMBOL, NI.BABAI PUNYA HAJI, KALAU AKU JUMPA KAT PERJUMPAAN PUTRAJAYA HARI TU AKU KENCHING KAT KEPALA BAPAK DIA ..SIAL LAKHNAT HARAM
Org Kpg

Kota Kinabalu, Malaysia

#10 Apr 15, 2008
Aik! Tuan Hibah2008 pun dah tak bleh sabar? Jgn la cepat sangat mengalah! Malu la, sebab kita org dulu rata2nya lebih lama tempoh bleh sabar.
hibah2008 wrote:
<quoted text>
bila la nak sampai turn saya ni... tak sabar ;)
HEBOH HIBAH HIBA

Petaling Jaya, Malaysia

#11 Apr 15, 2008
Assalamualaikum...
(jawab jangan tak jawab)

:) Saya senderi mendengar dari leader bahawasanya Hibah dah Hiba....

Sebab tu saya start dengan bagi salam dan senyum sebab saya tahu... pasti ramai kat luar sana tu mengharap... macam saya jugak lah...

Saya slow talk dengan member leader ni, mintak dia terus terang, saya kata, walau apapun kalau dia sanggup berterus terang, saya tetap member dia... asalkan jangan sempat sampai kita bermusuh kerana duit.

Member leader ni pun bukak lah cerita yang tak sepatut dia cerita lah ikutkan amanah...

Selepas ni, forum yang ada kaitan dengan Hibah ni akan terjadi dua perkara:

samada pertama,.. forum ini berkubur... sbb Hibah dan Hiba

atau kedua,,, forum ini makin panas dengan maki hamun ....

:) walau apapun, saya mengajak semua supaya bersabar... bukan apa, ini semua kehendak Allah SWT menguji keImanan kita,...

sebab selama ni, kita yakin pada Hibah sampai terlupa bahawa Kun Fayakun tu kehendak Allah...

yang sudah sudah... tak yah lah nak nyesal, mungkin ini satu pengajaran buat saya dan semua....

selamat tinggal forum////
HEBOH HIBAH HIBA

Petaling Jaya, Malaysia

#12 Apr 15, 2008
kepada sesiapa yang nak follow up dengan leader tu, slow talk je,, diaorang cuma menjalankan kerja.... jangan lah berdendam atau maki hamun atau rasa sakit di hati,,,, leader tak paksa pun kita dulu contribute Hibah kan?

sabar dan balik ni, mintak Allah selamatkan kita dari hutang yang dah bertimbun ni...
HEBOH HIBAH HIBA

Petaling Jaya, Malaysia

#13 Apr 15, 2008
kalau ada sesiapa yang terlalu banyak hutang kat luar sana, lepas ni kena buat kertas kerja cari jalan macam mana nak langsaikan hutang, memang tak boleh dah mimpi Hibah, atau sign up AKPK, free punya consultant untuk peminjam tak bayar hutang..
orang baru

Kota Kinabalu, Malaysia

#14 Apr 15, 2008
ni nak jawab

Walaikumsalam....

macam nilah bro.. tindakan bro tu betul tak salah dah call leader.. nak tanya leader awak ada bagi tahu macam mana nak tarik diri ke tidak.. bro silap jangan berserah terus kepada Allah, cari jalan keluarkan balik duit bro tu, bro kan orang KL, banglo hibah ampang kan tak jauh dari KLCC alah sekejap je sampai.. esok bro pergi sana, bagi tahu nama syarikat, nama leader dan maklumat yang sepatutnya cakap je nak tarik diri... habis cerita..kalau setakat call leader bagi tahu dah hiba belum hiba lagi bro...pergi tanya sendiri kat sana.. habis cerita bro
orang baru

Kota Kinabalu, Malaysia

#15 Apr 15, 2008
untuk pengetahuan bro aku pun dah slow talk dgn leader aku dah dia pun tak ada khabar berita macam tu jugak... aku pun tak puas hati... apa aku buat bro carilah info sendiri.. pergi KL jumpa orang offis ampang korek maklumat yang patut... sebab tu aku masih tunggu program ni... aku puas hati dgn apa yang aku carik bro... tak lah menyerah bulat bulat kepada ilahi, kena iktirkan... bro...jgn cepat mengalah..
orang baru

Kota Kinabalu, Malaysia

#16 Apr 15, 2008
oklah bro terpulang kepada kau sekarang bro... apa ape aje kau orang ni
orang baru

Kota Kinabalu, Malaysia

#17 Apr 15, 2008
lupa nak bagi tahu tadi, apa lagi withdraw balik duit jangan lambat sangat, nanti lambat dapat duit balik ...
Yusuf

Jinjang, Malaysia

#18 Apr 15, 2008
INFO wrote:
BUAT PENGETAHUAN SEMUA HIBAH DAH DBAYAR SECARA SENYAP......DAN TAKAN DBERITAHU SECARA TERBUKA.....BERMULA DGN BATCH 1 215B...DAN SETERUSNYA....IKUT TURN HARAP MAKLUM....TUNGGU CALL DR LEADER2 ANDA KLU ANDA TANYA LEADER ANDA SKRG PUN MEREKA TAKAN BTAHU APA2....
habis lah kalo bayar senyap senyap..entah entah duit tu mereka ngap sayot...No transparent..
Org Kpg

Kota Kinabalu, Malaysia

#19 Apr 15, 2008
Ok la tu, bayar pada org bisu ja sebab kalu bayar dgn org suka cakap, apa lagi mcm kita semua ni, habis nanti riuh satu m'sia.
Yusuf wrote:
<quoted text>
habis lah kalo bayar senyap senyap..entah entah duit tu mereka ngap sayot...No transparent..
Tipu-tipu Bangsa

Johor, Malaysia

#20 Apr 15, 2008
Dlm Malaysia ni byk kaki tipu. Ada guna agama, ada guna semangat kebangsaan dan yang lbh menakjubkan guna amanat datuk nenek moyang Melayu dan dakwa keturunan ahlul bait-untuk menaikan bangsa.
Tipu-tipu Bangsa

Johor, Malaysia

#21 Apr 15, 2008
Di sini saya dengan ikhlas hati menyeru kekawan kat sana yang masih mencari kunci fund bilion2 agar berfikiran waras, profesional dan lihat keadaan co. masing2. Inikah yang dinamakan perpaduan, ikhlas dan perjuangan amanat yang mulia. April sudah hampir ke penghujung, jangan kena April Fool sudahlah. Usaha selama bertahun2 perlu diiktiraf oleh pihak atas, jangan buat donno. Apatah lagi janji telah dimaklum kepada sekelian yang hadir seminar demi seminar.Jangan biar tanpa bertali. Masing - msing nak cari pengikut. Ada group tu lah,group ni lah. Apa dah jadi!.Macam ni nak usahakan perkara yang giga. Mandat jangan dibuat main. Jika selalu dipermain mandat jadi pecandat, tak de nilai.

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 13
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
mencari kenalan orang brunei (Jan '10) 6 hr ridha 228
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 7 hr amr 796
nak cari awek area ipoh (Oct '07) 18 hr ayie 263
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) 20 hr Hong Wilaheng 76,381
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) Wed Arc 3,775
sapa nak jual tanah ?? aku nak beli ni (Jun '07) Wed hassan 1,638
*** SENARAI SlTES LUCAH BRUNEI - INDO - MALAY *** Wed nirwana 5

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE