dinar iraq- berita terkini

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 198)

Showing posts 3,941 - 3,960 of7,849
|
Go to last page| Jump to page:
Suka dinar

Seremban, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4555
Mar 16, 2011
 

Judged:

1

1

1

Antara komen Ali Maidin terkini:

DINAR IRAQ : MINGGU YANG DINANTI-NANTIKAN
Risikan dalaman mengatakan nilai apungan ialah USD3.20 ke USD 3.40. Tak mustahil nilai ini kerana pengeluaran minyak Iraq sekarang adalah tertinggi dalam tempuh 20 tahun ini.

Walaupun Iraq masih melelong matawangnya tetapi mungkin lelongan ini diberhentikan sebaik sahaja Dinar diapungkan. Tidak mustahil, strategi ini akan dibuat. Woooo

Ramai yang tengah berkira-kira, berapakah nilai RM jika apungan pada USD 3.20. Jawapannya ialah hampir RM10.00. Bayangkanlah jika anda ada 500,000 Dinar, akan menjadi RM 5 juta beb. Boleh pencen dah dengan duduk dan minum-minum di Kopitiam sahaja. Ha ha.

Kita tunggu antara 18 hingga 25 Mac ini. TAK GERENTI. Tetapi itulah harapan kita. Wauuu. Doa kasi lebih ya. Jangan lupa sedekah dulu, baru rezeki muncul secara tiba-tiba.
cahaya

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4556
Mar 16, 2011
 
free wrote:
aku tension betul dinar ni..sapa nak free aku nak kasi gitu-gitu aje. tingalkan alamat nti aku pos .hilang tension aku .
boleh la klu nak bg free..
zalie

Jenjarom, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4557
Mar 16, 2011
 
salam.....
sekadar berkongsi info untuk difikir sambil berzikir...
PM Maliki to present candidates for security cabinet posts to Parliament on Thursday, MPs say.
3/16/2011 1:28 PM
BAGHDAD / Aswat al-Iraq - Two legislatures, representing the National Coalition, led by Prime Minister Nouri al-Maliki, have expressed expectation that Maliki would present the names of the security cabinet ministers to the Parliament on Thursday.
“It is expected that Prime Minister Nouri al-Maliki would attend the Parliament session on Thursday to present the names of the security cabinet ministers,” MP Hussein al-Safi told Aswat al-Iraq news agency.
Safi said that “the National Coalition had supported the nomination of Ahmed al-Chalaby for the Interior Minister’s post and Riyadh Gharib for the National Security Minister’s post, whilst al-Iraqiya Coalition (led by Iyad Allawi), had finalized its decision to nominate Khalid al-Obeidy for the Defense Minister’s post.”
“Ahmed al-Chalaby has gained acceptance by different political blocs, along with the international arena, being an outstanding personality,” Safi said.
The Legislature of the National Alliance, Ahmed al-Abbasy had stated to Aswat al-Iraq news agency last Thursday that “agreement had not been reached on the issue of nominating the security ministers, among different political blocs, thing that made the Prime Minister postpone their nomination for this week,” adding that the political blocs “had red lines on the personalities nominated for those cabinet posts.”
Meanwhile, the Legislature for Al-Ahrar (Liberals) bloc, that is part of the National Coalition, Qassim al-Aaraji, told Aswat al-Iraq that “the Prime Minister would present the names of the security cabinet ministers to the Parliament on Thursday.”
Noteworthy is that “there are five candidates for the Interior Minister’s post – the former Border Guards Commander, General Muhsin al-Qaabi, General Abboud Qanbar, General Farouq al-Aaraji, Major-General Ibrahim Mohammed Ghulam al-Lamy and Ahmed al-Chalaby, considering Lamy as the most expected candidate to occupy the post, being supported by all parties.”
Differences have taken place over the past two months regarding the candidates for security cabinet ministers posts, that remained vacant, especially the Interior and Defense ministers posts, the first being the share of the National Alliance and the second the share of al-Iraqiya Coalition, provided they are granted for independent personalities, despite fact that each of the two sides reject the candidate of the other.
RV insyaallah.... u find ur way...
sinar suria

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4558
Mar 16, 2011
 
kalau setakat nak cakap je wat pe...bagi betul2lah...

Since: Mar 11

Jenjarom, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4559
Mar 16, 2011
 
ada sesiapa yg kenal dengan ali maidin?...dia dapat info dari mana eik?..aku pernah bg message dekat dia, dia kata dia dapat info dari pakar ekonomi dari US dan email dekat dia...ada sesiapa kat sini kenal/kawan karib ali maidin?..betul ker dia ada member risikan dalaman luar negara atau just dapat berita dari khabaran berita di iraq?....hmmm siapa dia ali maidin??? hahaha

Since: Feb 11

UK

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4560
Mar 16, 2011
 
aku kaya giler wrote:
ada sesiapa yg kenal dengan ali maidin?...dia dapat info dari mana eik?..aku pernah bg message dekat dia, dia kata dia dapat info dari pakar ekonomi dari US dan email dekat dia...ada sesiapa kat sini kenal/kawan karib ali maidin?..betul ker dia ada member risikan dalaman luar negara atau just dapat berita dari khabaran berita di iraq?....hmmm siapa dia ali maidin??? hahaha
siapa pun ali maidin,tak penting.aku sendiri pun tak kenal.tp sekurang kurangnya dgn adanya org mcm dia ni,kita dptlah serba sedikit info ttg dinar.btul ker tak btul apa yg dia sampaikan,antara dia dgn Allah nanti kat akhirat kena menjawab.
malaysia boleh

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4561
Mar 16, 2011
 
mie wrote:
<quoted text>
johor area mane ek?
salam semua ,peomosi dnar 16/3/11 higga17/3/11 jam 9,00mlm
dnar ori,dnar baru,dnar ada resit tulin sah,pos laju percuma seluruh malaysia, dnar di hantar dahulu,apabila dapat dnar baru buat bayaran,

note 25k
25k=rm 120
50k=rm 240+dapat hadiah misteri
75k=rm 350+dapat hadiah misteri
100k=rm 460+ dapat hadiah misteri
125k=rm 560+ dapat hadiah misteri/125k saya beri harga istimewa hari ini,untuk 2 orang sahaja,siapa cepat dia dapat,

perhatian kepada pembeli yang sudah membeli dengan saya, saya akan hantar sms oper dnar 10k 5k 1k dengan harga paling murah dan berpatutan,keutaman yg beli dengan sahaja,no tel anda ada dalam rekod saya ,saya utama anda dahulu,mungkin dalam masa terdekat dnar itu ada,sebab saya sedang berusaha mencari dan saya sudah oder,
tunggu sms saya,kepada yang belum membeli bolehlah membeli dnar dengan saya cuma sekarang ada note 25k,rekod tel anda saya simpan untuk sms oper dnar 1k 5k 10k,

untuk urusan sms 013-4538983

Since: Jan 11

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4562
Mar 16, 2011
 
salam perpaduan

1 keping note 25K = RM130
4 keping note 25K =RM 500
8 keping note 25K =RM 960
10 keping note 25K =RM 1150
12 keping note 25K =RM 1320
setengah juta note 25K =RM 1910
1 juta note 25K =RM3550

1 keping note 10K =RM 55
10 keping note 10K =RM 520
20 keping note 10K =RM 1000
30 keping note 10K =RM 1350
40 keping note 10K =RM 1650
setengah juta note 10K =RM 1950
1 juta note 10K =RM 3650

area johor bahru
0178260708(shah)
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4564
Mar 16, 2011
 
ali maidin tu sape?
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4565
Mar 16, 2011
 
kalau naik sampai 3.20 or 3.40 byk tu beb. tak jejas ke ekonomi iraq kalau semua org tkr duit kt bank? gua pun nak beli dinar gak la kalau naik sampai tahap tu.
malaysia boleh

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4566
Mar 16, 2011
 
malaysia boleh wrote:
<quoted text>
salam semua ,peomosi dnar 16/3/11 higga17/3/11 jam 9,00mlm
dnar ori,dnar baru,dnar ada resit tulin sah,pos laju percuma seluruh malaysia, dnar di hantar dahulu,apabila dapat dnar baru buat bayaran,
note 25k
25k=rm 120
50k=rm 240+dapat hadiah misteri
75k=rm 350+dapat hadiah misteri
100k=rm 460+ dapat hadiah misteri
125k=rm 560+ dapat hadiah misteri/125k saya beri harga istimewa hari ini,untuk 2 orang sahaja,siapa cepat dia dapat,
perhatian kepada pembeli yang sudah membeli dengan saya, saya akan hantar sms oper dnar 10k 5k 1k dengan harga paling murah dan berpatutan,keutaman yg beli dengan sahaja,no tel anda ada dalam rekod saya ,saya utama anda dahulu,mungkin dalam masa terdekat dnar itu ada,sebab saya sedang berusaha mencari dan saya sudah oder,
tunggu sms saya,kepada yang belum membeli bolehlah membeli dnar dengan saya cuma sekarang ada note 25k,rekod tel anda saya simpan untuk sms oper dnar 1k 5k 10k,
untuk urusan sms 013-4538983
pembetulan untuk nak oder terus bolehlah sms compem oder beli,beri nama, alamat lengkap. jumlah,sms ke 013-4538983
naruto

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4567
Mar 16, 2011
 
fir wrote:
salam,
sy ingin berkongsi satu projek jana pendapatan, penjualan produk2 keli, antaranya, nugget keli, keli pekasam, keli ikan masin dll. permintaan sangat tinggi, produk habis setiap bulan, pulangan modal dijamin dlm 4 bulan sahaja, bulan ke-5 sehingga bulan ke-36 (3 tahun contract & bukan profit sharing)
merupakan syarikat Berhad dan berada dibawah skim kepentingan (dipantau Suruhanjaya Syarikat Malaysia, SSM).
Bersama memantapkan ekonomi bangsa.
sila hubungi saya utk pertanyaan. 017-2812350
sye ade pertanyaan..
bagaimana pihak syarikat boleh menjanjikan pulangan modal dlm 4 bln shj?pulak tu pulangan tetap setiap bulan selama 36 bulan..
apa plak hukumnya dlm Islam pulangan tetap ni?..
bkn ke pulangan b'gntung kpd hasil samada untung/rugi?
just nk tau info..
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4568
Mar 16, 2011
 
mana semua org ni?
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4569
Mar 16, 2011
 
haa, dh ada org. jeng jeng jeng. gua nk ckp dgn expertise, bkn dealer. ada tak kt sini? nk bertanya, gua sesat nii.
naruto

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4570
Mar 16, 2011
 
aku kaya giler wrote:
ada sesiapa yg kenal dengan ali maidin?...dia dapat info dari mana eik?..aku pernah bg message dekat dia, dia kata dia dapat info dari pakar ekonomi dari US dan email dekat dia...ada sesiapa kat sini kenal/kawan karib ali maidin?..betul ker dia ada member risikan dalaman luar negara atau just dapat berita dari khabaran berita di iraq?....hmmm siapa dia ali maidin??? hahaha
sye pernah minum teh b'sama beliau sambil membincangkn isu IQD nih..
menurut sumber yg diperolehi beliau merupakan penasihat undang2 kpd Parti Islam Semalaysia(PAS)..beliau dikatakn pernah juga m'jd peguam bela kpd Mat Sabu suatu masa dahulu..beliau juga dikatakn p'nah b'tanding dlm pilihanraya xpasti peringkat Dun atau Parlimen tp beliau kalah..beliau memang minat b'politik dan juga merupakan seorg usahawan..org politik+bisness memang ramai kenalan/kabel nih sepertimana saudara Anwar Ibrahim..
x hairan la kalau beliau ada sumber dlm dan luar negara nih..
InsyaAllah IQD apung dlm mase t'dekat nih..
marilah tadah tangan pohon doa supaya kita jd HAMBA yg sabar,redha dan syukur..Aminnn.....
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4571
Mar 16, 2011
 
semua org dh berputus asa dgn rv ke?
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4572
Mar 16, 2011
 
gua tak nak tahu background dia la. gua nk tanya psl iqd ni. sbb gua berminat.
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4573
Mar 16, 2011
 
bila nk rv? hehe. kalau rv berapa rate rv?
Lightning and Thunder

Kulai, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4574
Mar 16, 2011
 
thread ni slow r
True_Lies

Neubiberg, Germany

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4575
Mar 16, 2011
 
Ya mari kita sama2 jadi mat jenin....

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 3,941 - 3,960 of7,849
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

20 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) 6 hr tok ayah 76,327
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) 10 hr fendi 18,950
Video Nurse RIPAS d hamba abdikan olih sebuah k... 10 hr KOJAK3 13
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 11 hr ultrakiad 127,749
UN criticises Brunei over tough new... Fri Lancau 6
nak cari mak datin gersang (Sep '10) Fri khai 533
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) Fri gijon 3,681
•••
•••
•••
•••