Hibah itu benar,sama2 doakan..

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 776)

Showing posts 15,501 - 15,520 of149,836
|
Go to last page| Jump to page:
Sang Algojo

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16345
Sep 12, 2008
 
10. Terdapat mereka yang sentiasa mengkritik dengan menuduh yang negara ini kurang demokratik, media cetak dan elektronik yang dikawal, ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) dan halangan kepada perdebatan terbuka berkenaan isu-isu sensitif. Tetapi mereka ini tergolong dalam puak minoriti dan amat jelas tidak berjaya mempengaruhi pengundi untuk menolak Barisan Nasional.
11. Selepas kemenangan Barisan Nasional yang menakjubkan pada 2004 kenapakah ianya secara terang ditolak pada 2008? Apa yang terjadi di antara 2004 dan 2008? Mungkinkah selepas 50 tahun menyokong politik berlandaskan kaum pengundi memutuskan untuk menolaknya dan menyokong politik bukan perkauman? Adakah pengundi-pengundi di pedalaman dan di kampung tiba-tiba mengkehendakkan keadaan yang lebih liberal? Jika ya kenapa mereka begitu kuat menyokong PAS, parti yang berlandaskan kaum-agama yang jauh sekali liberal?
12. Mungkin orang Cina lebih berfikiran moden daripada Melayu kampung. Mungkin mereka ini sudah tolak politik perkauman. Tetapi sebanyak mana yang diketahui, orang Cina amat tidak puas hati dengan keadaan ekonomi. Penjaja dan peniaga kecil; sub-kontraktor, pemilik kedai runcit semuanya amat tidak puas hati dengan Kerajaan ini. Mereka amat berhati-hati dalam mengkritik Dato Seri Abdullah tetapi apabila ditekan mereka akui yang mereka mahu Abdullah diusir tetapi takut menyatakannya secara terbuka kerana tidak mahu dituduh menolak kepimpinan Melayu. Mereka juga risau jika perniagaan mereka diganggu seperti disiasat Lembaga Hasil Dalam Negeri.
13. Oleh kerana mereka tidak dapat berbuat apa-apa mereka mengundi pembangkang. Dengan itu Barisan Nasional, selepas mencapai jumlah tertinggi kerusi Parlimen dalam sejarah Perikatan / Barisan Nasional telah tersungkur dan mendapat keputusan yang paling buruk dalam sejarahnya. Adakah penolakan calon-calon Barisan Nasional ini kerana penolakan perikatan Barisan Nasional?
14. Undi yang didapati parti pembangkang bukanlah kerana kemahuan untuk mengganti Barisan Nasional dengan Pakatan Rakyat yang tidak teratur ini. Ianya adalah undi protes. Tetapi apakah protes ini terhadap parti Barisan Nasional? Apakah ianya penolakan politik berlandaskan kaum? Saya tak fikir begitu.
15. Ianya adalah protes terhadap kepimpinan lesu BN dan bukannya terhadap BN itu sendiri. Rakyat melihat pimpinan BN yang tidak berupaya membuat keputusan, tidak berupaya menangani masalah kenaikan kos sara hidup, berdolak-dalik, tidak berjaya merancakkan ekonomi dan yang terutamanya terkenal kerana meletakkan kepentingan keluarga lebih utama daripada negara. Semua orang tahu berkenaan dengan Tingkat 4 dan peranan kroni Khairy Jamaluddin di dalam menetapkan dasar-dasar dan memutuskan aktiviti-aktiviti perniagaan negara. Rakyat melihat golongan muda yang angkuh ini sebagai menyumbang kepada prestasi lemah Perdana Menteri.
16. Barisan Nasional masih lagi parti politik yang terbaik di Malaysia. Ianya memberi banyak ruang penyelesaian kepada masalah parti-parti di Malaysia dan kaum-kaum yang mereka wakili. Dan tidak dapat dinafikan yang BN telah membangunkan Malaysia sebagaimana yang kita lihat hari ini.
17. Amat sedih jika kita, seperti kata pepatah Melayu, "marahkan nyamuk, kelambu dibakar".
18. Apa yang harus dibuat ialah menghalau nyamuk tetapi kelambu terus dipakai.
langkasuka

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16346
Sep 12, 2008
 
Suka balang wrote:
<quoted text>
Ko nak bukti? nih ayat ko seendiri "Aku masuk banyak lot atas nama adik beradik ". tahniah. saya suka sikap ko yang ingin berubah. tapi berubahlah ke jalan kebaikan. memang dalam radio IKIM pun selalu sebut pasai kena tinggalkan harta kepada waris supaya mereka tidak meminta-meminta apabila pelindung/makbapa mereka mati.
Surah Al Baqarah Ayat 214 -215:"Apakah kamu mengira bahwa kamu akan masuk surga, padahal belum datang kepadamu (cobaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kamu? Mereka ditimpa oleh malapetaka dan kesengsaraan, serta digoncangkan (dengan bermacam-macam cobaan) sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman bersamanya: "Bilakah datangnya pertolongan Allah?" Ingatlah, sesungguhnya pertolongan Allah itu amat dekat.
Mereka bertanya kepadamu tentang apa yang mereka nafkahkan. Jawablah: "Apa saja harta yang kamu nafkahkan hendaklah diberikan kepada ibu-bapak, kaum kerabat, anak-anak yatim, orang-orang miskin dan orang-orang yang sedang dalam perjalanan." Dan apa saja kebajikan yang kamu buat, maka sesungguhnya Allah Maha Mengetahuinya."
Surah An Nisaa' ayat 8 "Dan apabila sewaktu pembagian itu hadir kerabat, anak yatim dan orang miskin, maka berilah mereka dari harta itu (sekedarnya) dan ucapkanlah kepada mereka perkataan yang baik."
surah An Nahl atay 90 "Sesungguhnya Allah menyuruh (kamu) berlaku adil dan berbuat kebajikan, memberi kepada kaum kerabat, dan Allah melarang dari perbuatan keji, kemungkaran dan permusuhan. Dia memberi pengajaran kepadamu agar kamu dapat mengambil pelajaran."
Surah Al Israa' ayat 26 "Dan berikanlah kepada keluarga-keluarga yang dekat akan haknya, kepada orang miskin dan orang yang dalam perjalanan; dan janganlah kamu menghambur-hamburkan (hartamu) secara boros."
Kitab mana yek yang ko punye rujukan?
Aku masuk dengan duit aku, atas nama mereka adik beradik, tak tamak, kalau dapat aku beri mereka. Aku bantu semua orang yang terdekat. Aku tahu, aku ada tanggungjawab. Tq so much kerana beri nasihat dan maklumat. alhamdulillah, aku tak guna duit emak, ayah dan adik2. Mereka pun faham. Anyway aku terima nasihat engkau yang baik.
langkasuka

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16347
Sep 12, 2008
 
nahagan wrote:
janganla risau n susah hati, semuanya akan terjawab selepas 15/9.Harap semua SH janganla mengutuk dahulu kita tunggu dan lihat.
Insyaallah
langkasuka

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16348
Sep 12, 2008
 
normah abu wrote:
<quoted text>minta maaf English saya tidak bagus.
Terjemahan dari komen Lemau:
Biarkanlah saya menerangkannya begini. Saya merasakan bahawa perkara yang paling sukar adalah untuk menyempurnakan modal berbayar sesebuah syarikat. Ramai dikalangan Ketua Syarikat (CEO) telah gagal untuk menambahkan Modal Berbayar Syarikat dalam tempoh yang telah ditetapkan disebabkan berbagai-bagai alasan. Oleh yang demikian, perkara ini telah terjurus kepada halangan yang lain. Kegagalan menambahkan Modal Berbayar Syarikat akan mengakibatkan sewaan harta tidak dapat dibayar maka Jaminan Bank (BG) akan lupus dan tidak boleh diniagakan. Jawapannya tiada keuntungan!!!! Yuran pendahuluan akan hangus. CEO perlu menyempurnakan Modal Berbayar Syarikat dengan segera dan ini memerlukan sokongan-sokongan Rakan Kongsi (SH) untuk memastikan modal syarikat mereka mencukupi (dalam tempoh yang ditetapkan) supaya ianya dapat mengerakkan perniagaan ini dengan lebih lancar. Akhirnya semua orang akan gembira mendapat imbuhan mereka. Laluannya telah dibina oleh pengasas. Marilah kita menjadikannya berjaya daripada menuding jari kepada satu sama lain. Sekiranya tidak berpuas hati maka lebih baik buat perkara yang lain seperti contoh menjual nasi lemak atau kacang putih…..
Anda jujur, tq
gokart

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16349
Sep 12, 2008
 
isk naper la orang ni tak habis2 nak berpolitik kat thread niiiiii???? tak faham faham ke?
Sik Nya Asuk

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16350
Sep 12, 2008
 
Melepas lagi kali ni

Kasihan, kasihan aku kat kawan aku tadi petang bilamana dia bertanya kepada aku bila HIBAH akan keluar. Aku pun tak berani berkata apa-apa.

Cuma aku kasihan dengan kawan aku yang aku kenal jenis orang yang penyabar. Dia berkata kepada aku, "lega le sikit lepas raya ni kalau hibah keluar". Aku hanya membalas dengan senyuman. Aku suruh dia masuk dalam blog ni untuk beliau tahu cerita hibah sebenarnya.

Entahleh, brapa ramai lagi rakan=rakan yang senasib (bukan dari golongan orang berduit dan berada tetapi sanggup juga menyertai Program ini meskipun dengan jumlah yang sikit. Mereka betul-betul mengharap bilamana diberi pengharapan oleh LEADER bahawa HIBAH akan keluar sepertimana tarikh yang telah dijanjikan dahulu. Bulan demi bulan dan sudah melebihi angka 3 tahun, hibah yang ditunggu tak muncul-muncul. Mungkin mereka mengerti pelaburan yang mereka sertai mengambil masa. tetapi mereka tidak menduga masa itu silih berganti dengan janji-janji daripada LEADER.

leader pun berani berjanji, mungkin mereka telah dijanjikan oleh Block Owner atau pihak 3ACG sendiri, atau lebih tepat dari Tuan Hj Anuar sendiri. Enatah betul atau tidak informasi yang mereka dapat dan seterusnya disampaikan kepada shareholders. Shareholders pun melakar senyuman apabila janji ditabur, Leader pun confident menceritakan dan mengkhabarkan berita dari pengasas program.

Bulan berganti bulan, tahun baru pula timbul. Shareholders dah naik bosan dengan keadaan dimana janji sering berubah dan tidak ditepati. Paper silih berganti didagangkan, entah apa yang dah jadi.

Kasihan melihat keadaan orang yang memang mengharapkan pulangan yang dijanjikan tidak karuan. ini disebabkan ketidakbijaksanaan Leader atau pengurusan 3ACG sendiri yang gagal mengembalikan keyakinan shareholders untuk mengetahui keadaan semasa. mereka hanya dilihat sebagai 'melepas batuk di tangga" dan gagal mengembalikan keyakinan shareholders. Dulu mereka sanggup tak tidur untuk merekrut shareholders baru. Tetapi sekarang mereka hanya berdiam diri, mungkin mengaku celuparnya mulut mereka menabur janji yang bukan=bukan.

Banyak alasan yang diberikan, tuan/puan telah sedia maklum dalam forum ini. Ramai yang mengeluarkan pendapat samada dalam bentuk fakta, hasutan dan sebagainya. Hakikatnya, itulah hak mereka yang cuba diseluk oleh mereka sendiri. Mereka terasa macam dipermainkan.

Jika dahulu leader tahu bahawa program ini akan mengambil masa yang lama untuk melihat hasilnya, mungkin mereka juga akan terfikir untuk mengajak orang lain menyertainya. Tetapi apabila mendengar cerita/berita dari orang suruhan Th Hj Anuar, yang mana orang suruhannya tidak menceritakan keadaan yang sedemikian kepada mereka (leader).

Saya pernah sekali menghadiri perjumpaan di Kuching di salah sebuah hotel yang mana perjumpaan hanya dibuat di dalam bilik beliau je. yang peliknya perjumpaan dibuat dibilik tidur, bukan dalam bilik seminar atau ruang yang lebih sesuai. Mujurlah saya tidak terikut untuk masuk Program ini.

saya pun diperleceh dengan kata-kata "menyesal jika tak masuk", "hanya orang yang ALLAH pilih saja masuk program ini", "berbeza Yaasin yang dibaca dengan cara Tn Hj Anuar dengan amalan biasa kita" Dan macam-macam lagi ayat-ayat seducing yang mereka gunakan untuk menarik minat saya. tetapi, Alhamdulillah, saya tidak masuk Program ini akhirnya.

Apabila teringat kata-kata menyindir dari Leader yang membuat saya teringin meluahkan dalam forum ini. Bukan nak mengutuk, tapi nak berkongsi pengalaman suka duka. kekadang ianya melucukan, kekadang rasa geram pun ada.

saya hanya berpegang dengan kata=kata 'rezeki tak datang bergolek', tanpa keringat kita, belum tentu ianya datang kepada kita sebegitu mudah.

Mudah=mudahan tuan/puan terus bersabar menanti pulangan HIBAH tuan/puan. Bagi saya, hentikan segala tohmahan dan fitnah untuk menyucikan hati kita kepada ALLAH. INGAT! rezeki datang dari ALLAH bukan dari 3ACG atau Th Hj Anuar sendiri.

Jazakallah

Since: Sep 08

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16352
Sep 12, 2008
 
TERIMA KASIH SAUDARA/i SIK NYA ASUK, Alhamdulillah...ada juga org yg sama dgn pemikiran saya... BRAVO!!!... kerana tidak terpedaya dgn dakyah & kata2 manis mereka... saya juga spt anda...setelah dgr beberapa ungkapan ketaksuban mereka (leader2) terhadap 3AIG, menyebabkan saya hanya berminat menjadi pemerhati & memberi info sekiraya saya dpt info terbaru...
tekateki

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16354
Sep 12, 2008
 
dan info2 org yg menepel di tepi leader or SH yg lain adalah amatlah terlimitasi...

semua dlm ni sembang bikin bimbang.. hehe bukan dpt runtuhkan 3A pun... hoho...

siap buat dalil terhadap tn hj tu yg paling taksub sekali kebencian yg aku kenali di dalam ini...
Pemberontak Malaya

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16355
Sep 12, 2008
 
cikgu Jamal...ko tuh kambing hitam hj3A ke ?
amigo

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16356
Sep 12, 2008
 
selamat berangkat ke Tanah Suci buat Tn Hj & friends.

Since: Sep 08

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16357
Sep 12, 2008
 
pendapat-pendapat you all yang tidak sependapat dengan Hj.3A, I terima dengan memikirkan dimana kesilapan dan kelemahan urusniaga ini. dalam pemerhatian I, maklumat yang kurang tepat malah menyelewang dari yang sebenar punca kekusutan ini.
ini mungkin berlaku disebabkan adanya ketua-ketua syarikat yang menyampaikan info yang tidak tepat sama sekali. mungkin ini berlaku disebabkan kecetekkan pengetahuan mereka didalam bagaimana urusniaga ini dijalankan.
urusniaga ini bukan dijalankan untuk mendapatkan Hibah semata-mata. Hibah cuma adalah bonus yang akan diberikan terlebih dahulu sementara menunggu keuntungan diperolehi sekiranya urusniaga ini selesai dijalankan.
sekali lagi I nasihatkan kepada semua SH supaya membuat kaji selidik sendiri untuk mengetahui apa urusniaga ini yang sebenarnya.
I faham apabila ramai dikalangan SH tidak mengetahui malah tidak pernah mendengar apa-apa langsung mengenai urusniaga ini. ini tidak bermakna bahawa urusniaga ini tidak wujud di dalam dunia ini.
pada kebiasaannya urusniaga ini hanyalah dijalankan secara persendirian dikalangan-kalangan organisasi yang besar seperti bank-bank, syarikat-syarikat insuran, unit-unit trust, kumpulan wang pekerja, yayasan-yayasan, kumpulan individu yang mempunyai harta-harta besar, dan lain-lain lagi.
ini bukannya urusniaga kecil yang boleh dijalankan oleh orang-orang seperti kita. akal kita sebagai orang awam ini amat sukar untuk memahaminya walaupun diterangkan sekali pun. kita tidak akan faham bagaimana PNB menjana keuntungan melalui duit-duit pelaburnya. sekirannya diterangkan sekali pun, mereka hanya akan bagi laporan tahunan yang mana kita sendiri pun tidak akan faham.
kepada yang pernah berurusan dengan unit-unit trust. sudah tentu kalian menerima lapuran kewangan perkembangan pelaburan tuan-tuan. adakah kita faham bagaimana ianya diuruskan? adakah agen-agen unit trust tersebut boleh memahamkan tuan-tuan?
usaha Hj.3A ini tidak pernah dibuat oleh individu yang sanggup berkongsi dengan kalangan individu seperti kita.
I akui terdapat banyak kelemahan-kelemahan pentadbiran didalam menjalankan urusniaga ini. kelemahan-kelemahan ini haruslah kita membantu mereka dengan memberikan sokongan dari apa segi sekali pun. Ini kita dapat memahaminya kerana 3A bukanlah organisasi seperti syarikat-syarikat yang besar yang mempunyai kakitangan yang ramai dan proffesional.
macam I katakan dulu, Bank Negara & Suruhanjaya Sekuriti mempunyai akta-akta mereka yang hanya melindungi kepada perkara-perkara dalam bidang kuasa mereka sahaja (tidak perlu I terangkan apa akta tersebut). apa yang 3A lakukan sebenarnya sah dari segi undang-undang. sekiranya tuan-tuan mempunyai bukti penyelewangan yang telah mereka lakukan maka tampillah kehadapan membawa bukti-bukti tersebut ke Bahagian Jenayah Kolar Putih, Bukit Aman bukannya Bank Negara ataupun SC.
bersihkan nawaitu kita kenapa pada mulanya kita menyertai urusniaga ini. sekiranya tuan-tuan mempunyai cara lain yang dapat membantu ummah khasnya orang-orang melayu maka dialu-alukan untuk berbuat demikian. di dalam iklim poltik dan ekonomi di negara kita sekarang ini, I berharap tuan-tuan patut sedar, siapa yang menguasai urusan kehidupan kita sekarang ini.
I memang mempunyai maklumat tentang urusniaga ini. itu pun setelah I telah membuat kaji selidik sendiri. ada beberapa perkara yang tidak dapat I terangkan di sini kerana kefahaman untuk mengetahuinya akan mengambil masa. berikan email tuan-tuan sekiranya ingin berkongsi maklumat dengan I. I cuma akan layan pada yang ingin tahu secara jujur sahaja.
Hanya Allah lebih mengetahuinya.
haq

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16358
Sep 12, 2008
 
Ibrahim: Saya tidak akan sertai Pakatan

Ahli Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau tidak akan menyertai Pakatan Rakyat dalam masa terdekat ini.

Beliau juga menegaskan tidak akan menyertai mana-mana parti politik.

matthias chang ibrahim ali police report 260608 03“Saya belum ada ilham dan tidak ada minat untuk menyertai parti politik.

“Ketika ini saya mahu kekal bebas untuk memudahkan saya menegur mana-mana pihak,” katanya

Beliau minta mengulas usaha penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru dengan bantuan ahli Parlimen BN menyertai Pakatan.

Dalam pilihanraya umum lalu, Ibrahim bertanding atas tiket PAS tetapi menjadi ahli Parlimen bebas.

'Belum tahu bila'

Beliau berkata, ketika ini beliau sedang mengkaji situasi politik negara sebelum membuat keputusan menjadi ahli parti.

“Berapa lama masa belum ditentukan tetapi tidak lama dan tidak cepat,” katanya.

Ibrahim berkata, sebagai ahli Parlimen bebas, beliau boleh berjumpa dengan semua ahli Parlimen dari mana-mana parti tanpa sebarang halangan.

Sebelum pilihanraya umum lalu, Ibrahim pernah mendakwa beliau menerima banyak tawaran dari parti politik kerajaan dan pembangkang supaya menyertai parti mereka.

Ibrahim pernah menjadi ketua Umno bahagian Pasir Mas sebelum dipecat pada 1995 kerana bertanding sebagai calon bebas dalam pilihanraya kecil Pengkalan Pasir.

Selain itu, beliau pernah menyertai Parti Melayu Semangat 46 yang ditubuhkan oleh Tengku Razaleigh Hamzah selepas bekas menteri kewangan itu kalah merebut jawatan presiden Umno dari Tun Dr Mahathir Mohamad dalam pemilihan pada 1987.
lupikirlasendiri

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16359
Sep 12, 2008
 
emm...leader yg dah alik hong kong tu apa cerita ha..jd ker perjumpaan kat dewan perdana felda 15 hb ni....semoga hibbah itu benar..amin
Cikgu Jamal

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16360
Sep 12, 2008
 
Pemberontak Malaya wrote:
cikgu Jamal...ko tuh kambing hitam hj3A ke ?
ish...ish...aku ni blok owner
tokkayo

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16361
Sep 12, 2008
 
Salam... dan slmt berpuasa.
Hai semuo, udo dan daro, tuo dan mudo. Memang terpuji nak jadi kayo. Tapi persiapan mesti ado. Diri zahir dan batin kono bersedio. Kalau X, boleh jadi gilo.
Apo kato kito semuo baco dan amalkan "The Science of Getting Rich" (Malaysia 1st print 2001)dan "The Science of Being Great" (malaysia 1st print 2006)tulisan Wallace D. Wattles. Sonang yo. Kau orang klik dlm google search, cari tajuk buku tu dan boleh print out sendiri. Boleh boli kat kodai buku dng harga RM20.00 . Fokuskan kejayaan, InsyaAllah akan berjaya.
Habib

Ampang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16362
Sep 12, 2008
 
Mak cok Normah Wrote:
pendapat-pendapat you all yang tidak sependapat dengan Hj.3A, I terima dengan memikirkan dimana kesilapan dan kelemahan urusniaga ini. dalam pemerhatian I, maklumat yang kurang tepat malah menyelewang dari yang sebenar punca kekusutan ini.
ini mungkin berlaku disebabkan adanya ketua-ketua syarikat yang menyampaikan info yang tidak tepat sama sekali. mungkin ini berlaku disebabkan kecetekkan pengetahuan mereka didalam bagaimana urusniaga ini dijalankan.

HABIB WROTE:
SEDAP JE AWAK KATA KETUA2 SYARIKAT CETEK PENGETAHUAN. YANG SAYA TAHU MEREKA CUMA PENGANTARA SH & 3A. APA YANG HJ ANUAR SAMPAIKAN TULAH YG MEREKA BG TAU KAT SH. KALAU HJ ANUAR TIPU LEADER, LEADER PUN TIPU SH. JANGAN LA BILA DAH BG SEKIAN BANYAK JANJI DAN TAK DPT DI TUNAIKAN SEKARANG NI KATA LEADER CETEK PENGETAHUAN PULAK. CUBA TANYA HJ ANUAR BILA KALI TERAKHIR DIA PANGGIL SEMUA LEADER DARI BLOK 215 HINGGA BLOK INTERNATIONAL BAGITAU PERKEMBANGAN TERKINI, STATUS, HALANGAN?????

KALAU ADA DIA BUAT PERJUMPAAN PUN DENGAN BEBERAPA KERAT LEADER YG BELUM CUKUP PAID UP CAPITAL SAJA. UTK PASTIKAN DUIT ADA MASYUK KAT 3A.

Mak cik Normah wrote:
urusniaga ini bukan dijalankan untuk mendapatkan Hibah semata-mata. Hibah cuma adalah bonus yang akan diberikan terlebih dahulu sementara menunggu keuntungan diperolehi sekiranya urusniaga ini selesai dijalankan.
sekali lagi I nasihatkan kepada semua SH supaya membuat kaji selidik sendiri untuk mengetahui apa urusniaga ini yang sebenarnya.

HABIB WROTE:
HIBAH KE PROFIT KE DIVIDEV KE BONUS KE NAMANYA, YANG DATANG DARI 3A NIE ADALAH DARI SUMBER YANG SAMA. KAMU KATA HIBAH TU DIBERI SEMENTARA TUNGGU KEUNTUNGAN? KAMU NIE YG CETEK AKAL. KAMU INGAT 3A ADA BUAT BIZ LAIN KE SELAIN CASH TRADE & PPE NIE?

SETAHU HABIB 3A BARU2 NIE ADA RASMI PROJEK KAT KAMPUNG JASIN MELAKA, TERNAK KAMBING KE BELA IKAN. ITU SAJA LA BIZ 3A SELAIN PPE.
HibahBenar

Kota Kinabalu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16363
Sep 12, 2008
 
Mana ada sebarang kekusutan, yang saya tahu 15 Sept 2008. Dapat tak dapat diari ku tatap 15 Sep. Yang lain aku tak mau ambil tau tapi 15Sep15Sep15Sep15Sep
Habib wrote:
Mak cok Normah Wrote:
pendapat-pendapat you all yang tidak sependapat dengan Hj.3A, I terima dengan memikirkan dimana kesilapan dan kelemahan urusniaga ini. dalam pemerhatian I, maklumat yang kurang tepat malah menyelewang dari yang sebenar punca kekusutan ini.
ini mungkin berlaku disebabkan adanya ketua-ketua syarikat yang menyampaikan info yang tidak tepat sama sekali. mungkin ini berlaku disebabkan kecetekkan pengetahuan mereka didalam bagaimana urusniaga ini dijalankan.
HABIB WROTE:
SEDAP JE AWAK KATA KETUA2 SYARIKAT CETEK PENGETAHUAN. YANG SAYA TAHU MEREKA CUMA PENGANTARA SH & 3A. APA YANG HJ ANUAR SAMPAIKAN TULAH YG MEREKA BG TAU KAT SH. KALAU HJ ANUAR TIPU LEADER, LEADER PUN TIPU SH. JANGAN LA BILA DAH BG SEKIAN BANYAK JANJI DAN TAK DPT DI TUNAIKAN SEKARANG NI KATA LEADER CETEK PENGETAHUAN PULAK. CUBA TANYA HJ ANUAR BILA KALI TERAKHIR DIA PANGGIL SEMUA LEADER DARI BLOK 215 HINGGA BLOK INTERNATIONAL BAGITAU PERKEMBANGAN TERKINI, STATUS, HALANGAN?????
KALAU ADA DIA BUAT PERJUMPAAN PUN DENGAN BEBERAPA KERAT LEADER YG BELUM CUKUP PAID UP CAPITAL SAJA. UTK PASTIKAN DUIT ADA MASYUK KAT 3A.
Mak cik Normah wrote:
urusniaga ini bukan dijalankan untuk mendapatkan Hibah semata-mata. Hibah cuma adalah bonus yang akan diberikan terlebih dahulu sementara menunggu keuntungan diperolehi sekiranya urusniaga ini selesai dijalankan.
sekali lagi I nasihatkan kepada semua SH supaya membuat kaji selidik sendiri untuk mengetahui apa urusniaga ini yang sebenarnya.
HABIB WROTE:
HIBAH KE PROFIT KE DIVIDEV KE BONUS KE NAMANYA, YANG DATANG DARI 3A NIE ADALAH DARI SUMBER YANG SAMA. KAMU KATA HIBAH TU DIBERI SEMENTARA TUNGGU KEUNTUNGAN? KAMU NIE YG CETEK AKAL. KAMU INGAT 3A ADA BUAT BIZ LAIN KE SELAIN CASH TRADE & PPE NIE?
SETAHU HABIB 3A BARU2 NIE ADA RASMI PROJEK KAT KAMPUNG JASIN MELAKA, TERNAK KAMBING KE BELA IKAN. ITU SAJA LA BIZ 3A SELAIN PPE.

Since: Sep 08

Batu Caves, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16365
Sep 12, 2008
 
kepada tuan habib yang dihormati.

mungkin cara I menulis membuatkan tuan salah tafsir terutamanya tentang dakwaan I adanya ketua-ketua syarikat yang menyampaikan info tidak tepat.

I faham perasaan tuan habib mungkin menerima info yang kurang tepat. seperti I maklumkan terdahulu, kekurangan kakitangan selain tiada pengalaman mengurus hal-hal begini menyebabkan terlalu banyak salah faham dikalangan SH.

Anyway I sungguh simpati kepada tuan habib. marah takkan menyelesaikan masalah malah mengusutkannya lagi. samada tuan habib berlapang dada mencari keredhaan Allah di bulan ramadhan atau pun tuan habib boleh bermula mengambil tindakan undang-undang keatas Hj. 3A. pilihan di tangan tuan maka buatlah keputusan yang boleh menyelesaikan masalah tuan habib itu. agar tuan akan peroleh semula ketenangan yang telah diganggu itu.

Dalam mencari kebenaran ini, eloklah kita sentiasa bermohon dan bermunajat kepada Allah.
suri

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16369
Sep 12, 2008
 
Habib wrote:
Mak cok Normah Wrote:
pendapat-pendapat you all yang tidak sependapat dengan Hj.3A, I terima dengan memikirkan dimana kesilapan dan kelemahan urusniaga ini. dalam pemerhatian I, maklumat yang kurang tepat malah menyelewang dari yang sebenar punca kekusutan ini.
ini mungkin berlaku disebabkan adanya ketua-ketua syarikat yang menyampaikan info yang tidak tepat sama sekali. mungkin ini berlaku disebabkan kecetekkan pengetahuan mereka didalam bagaimana urusniaga ini dijalankan.
HABIB WROTE:
SEDAP JE AWAK KATA KETUA2 SYARIKAT CETEK PENGETAHUAN. YANG SAYA TAHU MEREKA CUMA PENGANTARA SH & 3A. APA YANG HJ ANUAR SAMPAIKAN TULAH YG MEREKA BG TAU KAT SH. KALAU HJ ANUAR TIPU LEADER, LEADER PUN TIPU SH. JANGAN LA BILA DAH BG SEKIAN BANYAK JANJI DAN TAK DPT DI TUNAIKAN SEKARANG NI KATA LEADER CETEK PENGETAHUAN PULAK. CUBA TANYA HJ ANUAR BILA KALI TERAKHIR DIA PANGGIL SEMUA LEADER DARI BLOK 215 HINGGA BLOK INTERNATIONAL BAGITAU PERKEMBANGAN TERKINI, STATUS, HALANGAN?????
KALAU ADA DIA BUAT PERJUMPAAN PUN DENGAN BEBERAPA KERAT LEADER YG BELUM CUKUP PAID UP CAPITAL SAJA. UTK PASTIKAN DUIT ADA MASYUK KAT 3A.
Mak cik Normah wrote:
urusniaga ini bukan dijalankan untuk mendapatkan Hibah semata-mata. Hibah cuma adalah bonus yang akan diberikan terlebih dahulu sementara menunggu keuntungan diperolehi sekiranya urusniaga ini selesai dijalankan.
sekali lagi I nasihatkan kepada semua SH supaya membuat kaji selidik sendiri untuk mengetahui apa urusniaga ini yang sebenarnya.
HABIB WROTE:
HIBAH KE PROFIT KE DIVIDEV KE BONUS KE NAMANYA, YANG DATANG DARI 3A NIE ADALAH DARI SUMBER YANG SAMA. KAMU KATA HIBAH TU DIBERI SEMENTARA TUNGGU KEUNTUNGAN? KAMU NIE YG CETEK AKAL. KAMU INGAT 3A ADA BUAT BIZ LAIN KE SELAIN CASH TRADE & PPE NIE?
SETAHU HABIB 3A BARU2 NIE ADA RASMI PROJEK KAT KAMPUNG JASIN MELAKA, TERNAK KAMBING KE BELA IKAN. ITU SAJA LA BIZ 3A SELAIN PPE.
Setuju dengan habib... Normah ni kaji sampai mana? pernah jumpa John Muddock? pernah tak jumpa group lain......Group Tan sri Miah, Group kerabat Raja Melaka, Group Dato' Rahim....YTL dll. Kenal tak Jenral Suwarno?

Ko kena berguru lagi kak!!!
Dark Vader

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#16372
Sep 13, 2008
 
Cikgu Jamal wrote:
<quoted text>
ish...ish...aku ni blok owner
Obsesi man, Cikgu Jamal lagu utk kamu
"tanggal 15, bulan 9 2008,
hepinya aku, hepinya aku tgu hibah,
sampai bertelur,
Mari kita seluruh warga sh-sh sambut hibah"

blik hk buat apa? Takda apa??? Mana ledear? Asyik rahsia NCND? DNCN? HEH...apa niiii?

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 15,501 - 15,520 of149,836
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

17 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 5 min org PERLIS 3,678
Video Nurse RIPAS d hamba abdikan olih sebuah k... 11 min The Death 4
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) 36 min tiada 76,322
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 3 hr ping 127,736
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 7 hr zul 530
PAKATAN RAKYAT tak layak mentadbir negara (Feb '10) 11 hr GuaTempurung telanKS 39,156
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) 19 hr din poi 18,948
•••
•••
•••
•••