dreamer

Los Angeles, CA

#54672 Apr 10, 2009
Punisher wrote:
Sian, dah sewel la lu...
<quoted text>
wa lagi kesian sama lu...
kesabaran si tikus mencit tu ada kiasnya, cume lu jer yang dah bute ahti... cube ko teliti maksud lirik tu ayat demi ayat, baris demi baris....
memang sebijik dengan kisah yang sedang memanjangkan forum ni sampai sekarang.

cuba berfikir di luar kotak, usah perkotak katikkan minda orang lain.
Si Mencit tu, dia ajak nyanyi, bukan hina lu... naper yang lu terasa sangat? makan cili india ker?
kak leha

Absecon, NJ

#54673 Apr 10, 2009
kak peah wrote:
<quoted text>
lama gak akak perhati, ni PasaokMalam betul ke tiruan?
sungguh ke dapat hibah bulan ni?
kalau betul seronoknya la.
dapat la bayo utang.
yang itu PM born in Chembong!!! heee heee heeeeeee
Zamsha Sani

Kuala Lumpur, Malaysia

#54674 Apr 10, 2009
Menurut kawan saya yang bekerja kat BNM, permohonan sedang dalam proses. Kemungkinan proses tidak akan mengambil masa lama kerna dokumen-dokumen yang dihantar lengkap dan ada 'push' dari pihak atasan. Doa2 kan la semua berjalan lancar ye...
Punisher

Kuala Lumpur, Malaysia

#54675 Apr 10, 2009
Ni sibodoh ni menyampuk kenape...
Tak payah cut and paste lagu tu berulang2.. buang masa aje...tak payah teliti lirik tu..nak mengajak nyanyi konon, buka thread lain la.. buang masa aje... straight to the point... mangkuk hayun betul...
dreamer wrote:
<quoted text>
wa lagi kesian sama lu...
kesabaran si tikus mencit tu ada kiasnya, cume lu jer yang dah bute ahti... cube ko teliti maksud lirik tu ayat demi ayat, baris demi baris....
memang sebijik dengan kisah yang sedang memanjangkan forum ni sampai sekarang.
cuba berfikir di luar kotak, usah perkotak katikkan minda orang lain.
Si Mencit tu, dia ajak nyanyi, bukan hina lu... naper yang lu terasa sangat? makan cili india ker?
retort

Germany

#54676 Apr 10, 2009
terpele ort dah wrote:
teruja semasa mendengarkan hujah 3A dan aji wahab, aku pun terus beli maklumat SSM. terkejut beruk bila aku dapat maklumat bernilai RM 30.00 tu banyak menede yang "not available". Hampeh.
ada 5 direktor dalam DT2015B. hanya dua orang saja yang ada saham (1 masing masing) dan 90 000 lagi dipegang SIGL! so.... masing ada 9,998 saham masing terbuka untuk dimiliki daripada terbitan RM 100000 yang dibenarkan! Dan pulak tu RM 90,002.00 itu dibayar tunai dengan nilai 100 sen sesaham. Leder-leder dan pembeli saham disogok dengan nilai RM5.50 sesaham! belum apa-apa kompeni dah sapu RM 4.50sen. OOPPPSSS nanti ada yang kata ada rebet...., BUT watever rebet.... BO dah sebat belen tu!(for survival i guess) zuber is setiausaha, the rest pak lah, dato', sanusi, norizam is direktor. Ringkasan penyata kewangan Not available. Yang kata allotment, resolusi terkini apa jadah tu takder pun nama BOBO ato senior mgt?
Jenis perniagaan 1. Project management 2. Property developer 3. Investment holding company....
Apa dah jadi ni...??????? MI tolong xple skeett. PM apa respon kow?
Wey! betuika nilai saham DT2015B 100 sen seunit! hang jangan main-main. aku dah sebat 3 lot, bayag kat leder RM16,650.00 woo! beza jauh sangat wey, RM 16,650 - RM 3000= RM 13 650 belen woo. Pulak tu belun apong kat BSKL lagi.... adusss jahanam duit aku..... ingatkan nak dapat dividen bulan pat ni.... boleh gak kaver line. punah aku cam ni, camna nak silat nih. adik beradik aku sahih besiang aku cam ni nih. adu omak adoi pak... tuluong ceq mak, pak..... ceq dah kantoi nihhh...
Cinebeng

Kuala Lumpur, Malaysia

#54677 Apr 10, 2009
Syok kepala hotak kau...macam org gila. Pi tempat lain la. Tak payah paste lagu2 tu kat sini. Menyibuk dan membuang masa orang lain. Kau paste lepas tu komen sendiri, syok sendiri ke... Berapa banyak duit kau habis, sampai gila meroyan macam ni...hehehehehheheheh
dreamer wrote:
Eurythmics Sweet Dreams Lyrics
syok la dengar lagu nih...
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
I wanna use you and abuse you
I wanna know what's inside you
(Whispering) Hold your head up, movin' on
Keep your head up, movin' on
Hold your head up, movin' on
Keep your head up, movin' on
Hold your head up, movin' on
Keep your head up, movin' on
Movin' on!
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
I'm gonna use you and abuse you
I'm gonna know what's inside
Gonna use you and abuse you
I'm gonna know what's inside you
HIbah (gubahan dari Rivers of Babylon - Boney M)
By the road of Mengkuang, there we sat down
ye-eah we wept, when we remembered Hibah.
By the road of Mengkuang, there we sat down
ye-eah we wept, when we remembered Hibah.
When the wicked
Carried us away in captivity
Required from us a song
Now how shall we sing the Love song in a strange land
When the wicked
Carried us away in captivity
Requiering of us a song
Now how shall we sing the loves song in a strange land
Let the words of our mouth and the meditations of our heart
be acceptable in thy sight here tonight
Let the words of our mouth and the meditation of our hearts
be acceptable in thy sight here tonight
By the road of mengkuang, there we sat down
ye-eah we wept, when we remembered Hibah.
By the road of mengkuang, there we sat down
ye-eah we wept, when we remembered Hibah.
By the road of Mengkuang (dark tears of Ampang)
there we sat down (You got to sing a song)
ye-eah we wept,(Sing a song of love)
when we remember Hibah.(Yeah yeah yeah yeah yeah)
By the roads of mengkuang (Rough bits of Ampang)
there we sat down (You hear the people cry)
ye-eah we wept,(They need that ???)
when we remember Hibah.(Ooh, have the power)
kak peah

Malaysia

#54678 Apr 10, 2009
kak leha wrote:
<quoted text>
yang itu PM born in Chembong!!! heee heee heeeeeee
kenapa la pakat gelak macam PasaokMalam nih??
ubah la sikit.. ye tak PM?

Haa haa ke,hua hua ke, ni semua gelak mcm langsuir..takut akak..
ku iz

Pfungstadt, Germany

#54679 Apr 10, 2009
Hibah09 wrote:
Pengumuman di Ampang 18 April 9 mlm..
PENANTIAN ANDA AKAN BERAKHIR..
apa maksud 9 malam 18 april 2009 tu? itu hari sabtu la brader. ada biz forum lagi ker? atau riki turun ke mesia ni?
abba

Puchong, Malaysia

#54680 Apr 10, 2009
PM....

"BENAR..PEMBAYARAN DIBUAT DLM MASA INI !."
Apakah bermakna hibah sudah pun mula dan sedang dibayar kerana tuan tak guna ayat " pembayaran AKAN dibuat" tapi tuan guna "pembayaran dibuat dalam masa ini"..???

Tolong sahkan pandangan saya
eddie

Johor Bahru, Malaysia

#54681 Apr 10, 2009
hibah dah jadi cam jom heboh..tapi tukar jom tipu..tipuu..hahahah
domingo

Malaysia

#54682 Apr 10, 2009
PesaokMalam wrote:
<quoted text>
maaf bukan urusan kita nak tau bagaimana/how/gney sidak ya dpt duit..kita tgu dan dapt aje hibah kita sebanyak 275k itu sudah memandai..jgn nak pening2 kan lagi kepala kita yg sudah sedia pening ni heeee...heee..maaf jika jwpn sgt skeptikal...
lu mcm betul2 serius kasi info,mcm betul2 mau dapat...lu kena fikir jgk ramai sh caya sama lu...nanti kecewa lagi...
abba

Puchong, Malaysia

#54683 Apr 10, 2009
kenapa dah berjam tak update posting nie.??
ROPI

Kota Bharu, Malaysia

#54684 Apr 10, 2009
BODOH nye die wrote:
<quoted text>
ha'aa la....dh nama investment.kalu pinjam lain citer la pocong!kalu aku ada duit pun aku tak bagi pinjam orang mcm kau....
bodoh ngalahkan zirafah..........
investment kepala butuh lu... 1 report pun tarak...mana p duit tu tarak tau...
zooom

Kota Kinabalu, Malaysia

#54685 Apr 10, 2009
sh fx capital wrote:
<quoted text>kata MI x ada apa2 pun di BNM tentang 3a ni. tlg siapa boleh mengesahkan perkara ini.
MI tu lbh tahu sbb dia kerja kat situ
zooom

Kota Kinabalu, Malaysia

#54686 Apr 10, 2009
kak peah wrote:
<quoted text>
lama gak akak perhati, ni PasaokMalam betul ke tiruan?
sungguh ke dapat hibah bulan ni?
kalau betul seronoknya la.
dapat la bayo utang.
jgn mghrp sgt..takut nanti mcm dulu-dulu gak....blh baca tpi jgn le ditelan habis....
SANGKA BAIK - KELANTAN

Kota Bharu, Malaysia

#54687 Apr 10, 2009
PesaokMalam wrote:
<quoted text>
x ready?..heeee...heeeee..sila2 lah berhubung selalu dgn dia ya bro...jgn paham apa yg dicakap nya tp kaji apa yg dikata nya heeee....x lama lagi dah ni..org kpg jln abong taib /bintangor pun dah sik sabar nak molah dewan baru ...heeee...heeeeee...
Syeikhul PM, anta tak action on my last comment lerr.. been waiting for so long syeikhhhhh...... tapi keyakinan anta sudah cukup utk menjawab segala2nya..... InsyAllah.... Tapi btol ker ada yg kate habis2 lewat pun dlm hujung tahun niy ???
zooom

Kota Kinabalu, Malaysia

#54689 Apr 10, 2009
al hafiz wrote:
<quoted text>
tapi jgn laa amik komisen sampai berjuta2..sukhoi..kapal selam dll...masjid kristal dibagi nya non muslim buat..
dibagi kat org lain sbb yg muslim tu cakap btegar-tegar....kuat cakap je tpi habuk tak de...
KhOnG KhEk KuAt

Melaka, Malaysia

#54690 Apr 10, 2009
sejak bila pula hibah dah bertukar jadi RM275k..dulu RM 175k ajer..dah naik ker...yg mana satu betul nii...or gimik jer...Plz Pesaok..komen!
mum tijah

Ipoh, Malaysia

#54691 Apr 10, 2009
pasok malam bagi komen sket. mum bace jap lg ek.....
cikgu siti

Santa Clara, CA

#54692 Apr 10, 2009
PesaokMalam wrote:
<quoted text>
maaf bukan urusan kita nak tau bagaimana/how/gney sidak ya dpt duit..kita tgu dan dapt aje hibah kita sebanyak 275k itu sudah memandai..jgn nak pening2 kan lagi kepala kita yg sudah sedia pening ni heeee...heee..maaf jika jwpn sgt skeptikal...
salam...dulu sdara pesaokMalam ckp hibah start byr bln mac, skrg ni dbyr dlm bln april plak, klu april ni x de pbyran gak mcmne??

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
loan kereta lulus walau blacklist (Apr '08) 2 hr din 1,278
don't pray for mh370 (Mar '14) 7 hr Tidak ada nama 455
nama melayu asli (Nov '10) Mon Kapalasing 18
pantun kasih sayang (Sep '10) Mon pengait 22
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) Mon anan06 3,769
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) Mon Master of Bisnes 128,073
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) Sat wahabijumud 76,380

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE