Hibah itu benar,sama2 doakan..

Posted in the Brunei Forum

Comments (Page 228)

Showing posts 4,541 - 4,560 of149,836
|
Go to last page| Jump to page:
Jalan Mengkuang

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4859
Apr 29, 2008
 

Judged:

1

Sapa nak tengok BG...

SAMPLE BANK LETTER OF
GUARANTEE
First Capitol Auction
50 Solano Avenue
Vallejo, CA 94590
RE:______(Bidder's Name)______
Dear Sirs:
This letter will serve as your notification that ______(Bank Name)______ will irrevocably honor and
guarantee payment of any check(s) written by ______(Customer's Name)______ up to the amount of
______(Amount Guaranteed)______ and drawn on account number:______(Customer's Account
Number)______.
This guarantee is for the purpose of our customer purchasing vehicles or other property in connection with
the auction to be held at 50 Solano Ave., Vallejo, CA 94590. This letter of guarantee is good until
______(At least 15 days)______. If further information is required, please feel free to contanct this office.
Sincerely,
______(Bank Officer's Signature and Title)______
______(Customer's Signature)______

Sapa kata palsu...
jutaria

Lahad Datu, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4860
Apr 29, 2008
 
hibah belum keluar lagi. kalau ada yang mengaku terima hibah, abaikan. Tumpukan 3 perkara:
1. baca Yasin
2. keluarkan hibah
3. Hulurkan kasih sayang

abidin

Kajang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4861
Apr 29, 2008
 
insyaallah......
jutaria wrote:
hibah belum keluar lagi. kalau ada yang mengaku terima hibah, abaikan. Tumpukan 3 perkara:
1. baca Yasin
2. keluarkan hibah
3. Hulurkan kasih sayang
feezee

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4862
Apr 29, 2008
 
AHLI LAMA wrote:
Nko'rang sume jgn brharap sgt,,,
Kalu dpt tu kira bonus hidup kita laaa,,
Tp kalu tak dpt, kira sdekah jer pada
tuan Hj,, nko'rang kna fhm aper maksud HIBAH,,
HIBAH adalah ''Pemberian Dgn Pnuh Kasih Syg'',,
So nko'rang kna la iklas bg duit tu pada Tuan Hj,
ape Tuan Hj nk buat dgn duit tu, dier pnya suka la
dan bila dia nak bg duit HIBAH tu pun,, dia nya suke la,,
amacam,, tul x
hehehehe..aku setuju.Tapi kalau kita sayang kat dia,tak kan dia tak nak sayang balik kat kita?:)
BNM

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4864
Apr 29, 2008
 

Judged:

1

SAMPLE BANK LETTER OF
GUARANTEE

First Capitol Auction
50 Solano Avenue
Vallejo, CA 94590
RE:______(Bidder's Name)______
Dear Sirs:
This letter will serve as your notification that ______(Bank Name)______ will irrevocably honor and
guarantee payment of any check(s) written by ______(Customer's Name)______ up to the amount of
______(Amount Guaranteed)______ and drawn on account number:______(Customer's Account
Number)______.
This guarantee is for the purpose of our customer purchasing vehicles or other property in connection with
the auction to be held at 50 Solano Ave., Vallejo, CA 94590. This letter of guarantee is good until
______(At least 15 days)______. If further information is required, please feel free to contanct this office.
Sincerely,
______(Bank Officer's Signature and Title)______
______(Customer's Signature)______

Sampel BG ini menunjukan jelas ia adalah palsu .

1. Bank Officer's Signature and Title
2. Customer's Signature

BG yang tulen tidak mempunyai tandatangan kerana tanda tangan boleh ditiru.Begitu juga alamat
50 Solano Avenue Vallejo, CA 94590 ( pengeluar BG palsu tyerbesar di dunia.)

bahagia

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4865
Apr 29, 2008
 

Judged:

1

BNM wrote:
SAMPLE BANK LETTER OF
GUARANTEE
First Capitol Auction
50 Solano Avenue
Vallejo, CA 94590
RE:______(Bidder's Name)______
Dear Sirs:
This letter will serve as your notification that ______(Bank Name)______ will irrevocably honor and
guarantee payment of any check(s) written by ______(Customer's Name)______ up to the amount of
______(Amount Guaranteed)______ and drawn on account number:______(Customer's Account
Number)______.
This guarantee is for the purpose of our customer purchasing vehicles or other property in connection with
the auction to be held at 50 Solano Ave., Vallejo, CA 94590. This letter of guarantee is good until
______(At least 15 days)______. If further information is required, please feel free to contanct this office.
Sincerely,
______(Bank Officer's Signature and Title)______
______(Customer's Signature)______
Sampel BG ini menunjukan jelas ia adalah palsu .
1. Bank Officer's Signature and Title
2. Customer's Signature
BG yang tulen tidak mempunyai tandatangan kerana tanda tangan boleh ditiru.Begitu juga alamat
50 Solano Avenue Vallejo, CA 94590 ( pengeluar BG palsu tyerbesar di dunia.)
uhuk!uhuk! ape maksud ko sbnrnye....
green giant

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4866
Apr 29, 2008
 
sah....ko orng mmg tak pernah tngok BG.. aku dah tengok...hehehe...kempunan lah ko bro semua
REPAP B9

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4867
Apr 29, 2008
 
HI...TEST
yop

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4868
Apr 29, 2008
 
aku rasa ada baik semak balik istikharah kita . buat balik yang dah masuk hibah. ada 3 kemungkinan disini :
1. pada tn. hj niat dia ikhlas , tapi dia dianiaya dan ditipu trader. sebab tu istikharah kita betul, sebab mungkin istikharah kitak mintak allah tunjukkan niat tn. hj. benar atau tak
2. memang betul tn. hj klentong kita.
3. program ni memang benar, cuma masa yang menentukan.
Pat2 Siku Lu Gua Lipat

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4869
Apr 29, 2008
 

Judged:

1

mimpi lagi wrote:
udah la tu wei. ghentikan la berangan tu. ikut je macam aku. draw pastu buat modal bisnes. kalau untung sabut timbul la sabut tu. kita ni belum tentu lagi. he he.
maaf ye. bekas shareholder tumpang menyampuk.
macam ku kenal ini worang.. hmmmm....

Since: Apr 08

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4870
Apr 29, 2008
 
sedih laa aku tgk korang ni!!!!
BNM

Petaling Jaya, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4871
Apr 29, 2008
 
Semalam 20 orang bekas Sherholder berkumpul untuk melaporkan kes penipuan kepada Tn Hj Anuar kepada polis dan wartawan untuk tindakan selanjutnya. Masing2 membawa surat yang di tandatangani oleh Tn Haji Anuar yang kononya mereka mendapat 3 ratus ribu pada tahun 2006, akan tetapi sehingga kini wang yang di janjikan gagal di tunaikan . Surat ini hanya diterima oleh peserta yang join pada tahun 2006 sahaja, manakala peserta yang join pada tahun 2007 - 2008 tiada sebarang dokumen yang sah. Berikut adalah surat yang kami terima dari Tn Tn Haji Anuar .

Dari Meja Pemegang Amanah Aset 215 dan Owner Aset 250 d/a 3A Consulting Group, Kuala Lumpur.

Tuan/Puan:

Perkara : Penjelasan dan Perkembangan Terkini

Assalamualaikum w.b.k.t. Dengan harapan tuan/puan sekeluarga berada di dalam keadaan sihat sejahtera dan sentiasa di lindungi ALLAH. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan dan sumbangan Tuan/Puan sebagai Joint Co-Sponsor di dalam membantu saya menjayakan Projek PPE 215. Untuk pengetahuan Tuan/Puan, projek 215 telah berjalan dengan lancar seperti di rancang. Kini, pihak pengerusan sedang dalam proses mengaturkan penegeluaran wang Hibah seperti yang ternyata di dalam surat yang Tuan/Puan terima terdahulu. Penyaluran pengeluaran wang hibah akan dapat di laksanakan sebagaimana yang di jangkakan iaitu sebelum 30 haribulan Jun 2006. INSYALLAH ianya akan terlaksana dengan lancar.

Untuk pengetahuan, pemegang amanat asset 215 telah menerima satu asset yang besar untuk diurus dan di gunakan untuk tujuan yang diizinkan .Untuk membolehkan usaha ini di jalankan dengan lancar, pemegang asset telah membuat keputusan untuk membersihkan asset yang di erima iaitu dengan cara mengeluarkan 2.5% dari asset tersebut dan di salurkan kepada Tabung HIbah Aset 250 untuk di bahagikan kepada yang berhak dan yang memerlukan.

Satu keputusan juga telah di buat untuk memberi satu keistimewaan kepada semua peserta Joint Co-Sponsor PPE215 untuk menerima sumbangan dari Tabung hIbah Aset 250. Penyumbang untuk Tabung Hibah Aset 250 telah membuat keputusan untuk mengagihkan sebanyak minima RM300,00 untuk seorang peserta ataupun untuk yang nenerlukakan lebih dari yang di peruntukan, bolehlah membuat permohonan khusus dengan memberkan alasan-alasan dan butiran sokongan.

Sebagai syarat tambahan, setiap penerima Hibah Aset 250 hendaklah bersetuju memerima 1/8 dari jumlah yang akan di perolehi kepada Special Assignment Officer yang di lantik. Setiap permohonan dariapada perserta Joint Sponser Projek PPE 215 hendaklah menggunakan borang yang disediakan dan menyterahkan wang pemprosesan sebanyak RM1,150 yang mana ewang iniu akan di kira sebagai sebahagian daripada 1/8 dari jumlah wqang hibah Aset 250 yang akan di keluarkan kepada Special Assignment Officer.

Tawaran keitimewaan ini adalah terhad dari segi jumlah dan masa,Permohonan untuk tawaran keistimewa ini di buka sehingga 22 Mac 2006. Bagi yang ingin memohon tawaran tersebut, sila hubungi Pengarah dan Ketua Syarakat Co -Sponsor PPE 215. Untuk yang telah membuat permohonan Hibah Aset 250. Saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan kepada semua saya doakan agar tuan/puan mendapat kejayaan di duinia dan akhirat.

Wassalam
Tn Hj Anuar Abd Aziz
Pemegang Amanah Aset 215 dan oner 250
kucing harimau

Shah Alam, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4872
Apr 29, 2008
 
bagus222 bagus teruskan
lazim

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4873
Apr 29, 2008
 
bro tk baik buat fitnah kat hj 3a apasal kau marah sgt kat dia....ko jgn la buat fitnah kau provoke org sruh kuar dr program ni....sbb tu ko mereka-reka cita mcm ni tak baik...aku tahu ko salah sorang leader yg dterminate oleh hj anuar itu salah kau..apasal kau tk buat kerja...jgn nak salahkan org lain....
BNM wrote:
Semalam 20 orang bekas Sherholder berkumpul untuk melaporkan kes penipuan kepada Tn Hj Anuar kepada polis dan wartawan untuk tindakan selanjutnya. Masing2 membawa surat yang di tandatangani oleh Tn Haji Anuar yang kononya mereka mendapat 3 ratus ribu pada tahun 2006, akan tetapi sehingga kini wang yang di janjikan gagal di tunaikan . Surat ini hanya diterima oleh peserta yang join pada tahun 2006 sahaja, manakala peserta yang join pada tahun 2007 - 2008 tiada sebarang dokumen yang sah. Berikut adalah surat yang kami terima dari Tn Tn Haji Anuar .
Dari Meja Pemegang Amanah Aset 215 dan Owner Aset 250 d/a 3A Consulting Group, Kuala Lumpur.
Tuan/Puan:
Perkara : Penjelasan dan Perkembangan Terkini
Assalamualaikum w.b.k.t. Dengan harapan tuan/puan sekeluarga berada di dalam keadaan sihat sejahtera dan sentiasa di lindungi ALLAH. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan dan sumbangan Tuan/Puan sebagai Joint Co-Sponsor di dalam membantu saya menjayakan Projek PPE 215. Untuk pengetahuan Tuan/Puan, projek 215 telah berjalan dengan lancar seperti di rancang. Kini, pihak pengerusan sedang dalam proses mengaturkan penegeluaran wang Hibah seperti yang ternyata di dalam surat yang Tuan/Puan terima terdahulu. Penyaluran pengeluaran wang hibah akan dapat di laksanakan sebagaimana yang di jangkakan iaitu sebelum 30 haribulan Jun 2006. INSYALLAH ianya akan terlaksana dengan lancar.
Untuk pengetahuan, pemegang amanat asset 215 telah menerima satu asset yang besar untuk diurus dan di gunakan untuk tujuan yang diizinkan .Untuk membolehkan usaha ini di jalankan dengan lancar, pemegang asset telah membuat keputusan untuk membersihkan asset yang di erima iaitu dengan cara mengeluarkan 2.5% dari asset tersebut dan di salurkan kepada Tabung HIbah Aset 250 untuk di bahagikan kepada yang berhak dan yang memerlukan.
Satu keputusan juga telah di buat untuk memberi satu keistimewaan kepada semua peserta Joint Co-Sponsor PPE215 untuk menerima sumbangan dari Tabung hIbah Aset 250. Penyumbang untuk Tabung Hibah Aset 250 telah membuat keputusan untuk mengagihkan sebanyak minima RM300,00 untuk seorang peserta ataupun untuk yang nenerlukakan lebih dari yang di peruntukan, bolehlah membuat permohonan khusus dengan memberkan alasan-alasan dan butiran sokongan.
Sebagai syarat tambahan, setiap penerima Hibah Aset 250 hendaklah bersetuju memerima 1/8 dari jumlah yang akan di perolehi kepada Special Assignment Officer yang di lantik. Setiap permohonan dariapada perserta Joint Sponser Projek PPE 215 hendaklah menggunakan borang yang disediakan dan menyterahkan wang pemprosesan sebanyak RM1,150 yang mana ewang iniu akan di kira sebagai sebahagian daripada 1/8 dari jumlah wqang hibah Aset 250 yang akan di keluarkan kepada Special Assignment Officer.
Tawaran keitimewaan ini adalah terhad dari segi jumlah dan masa,Permohonan untuk tawaran keistimewa ini di buka sehingga 22 Mac 2006. Bagi yang ingin memohon tawaran tersebut, sila hubungi Pengarah dan Ketua Syarakat Co -Sponsor PPE 215. Untuk yang telah membuat permohonan Hibah Aset 250. Saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan kepada semua saya doakan agar tuan/puan mendapat kejayaan di duinia dan akhirat.
Wassalam
Tn Hj Anuar Abd Aziz
Pemegang Amanah Aset 215 dan oner 250
orang baru

Hong Kong, Hong Kong

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4874
Apr 29, 2008
 
lazim wrote:
bro tk baik buat fitnah kat hj 3a apasal kau marah sgt kat dia....ko jgn la buat fitnah kau provoke org sruh kuar dr program ni....sbb tu ko mereka-reka cita mcm ni tak baik...aku tahu ko salah sorang leader yg dterminate oleh hj anuar itu salah kau..apasal kau tk buat kerja...jgn nak salahkan org lain....<quoted text>
aku rasa aku pernah dengar cerita ni tentang satu kumpulan yang leader dia kena terminate gara-gara di ambil advanced dari duit SH bawah dia..

Haji terminate dia dan dia bawa semua SH bawah dia sekali keluar dari program ni dgn SH dia tak tahu apa-apa yang berlaku, semua fikir Haji yang suruh dia orang keluar.... adakah ni orang nya yang disebut itu...
orang baru

Hong Kong, Hong Kong

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4875
Apr 29, 2008
 
satu lagi sapa yang tak datang majlis maulidur rasul hari tu.. tanpa alasan yang kukuh diterminate..

aku rasa ni pasti SH atau leader paper 215 dan 250 ni... dia orang tak puas hati...pelik jugak kenapa sakit hati sangat ni....
orang baru

Hong Kong, Hong Kong

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4876
Apr 29, 2008
 
aku sangsilah dengan penulisan BNM sebab apa

1. Dalam post yang lepas dia mention tak ada hitam putih... hari ni pulak muncul pulak surat yang Haji sain..

2. Kenapa dia ni push orang keluar kan duit masing-masing. sedangkan semua tahu masuk program ni atas krelaan masing-masing. dan kalau tak sanggup menunggu boleh tarik balik dan dah ramai yang dapat balik duit masing-masing...
lazim

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4878
Apr 29, 2008
 
klu ko gentle tk payah heboh kat sini ..buat report polis je nampak sgt ko provoke org suruh kuar dr program ni ....sbb ko bengang betul dgn hj ko pun tahu polis tkda bukti nak tangkap hj3a...sbb hj3a tk bersalah....klu betul dia bersalah dari thn lepas dia dh kuar tv3 atas kesalahan beliau dah la buat la kerja yg berfaedah
BNM wrote:
Semalam 20 orang bekas Sherholder berkumpul untuk melaporkan kes penipuan kepada Tn Hj Anuar kepada polis dan wartawan untuk tindakan selanjutnya. Masing2 membawa surat yang di tandatangani oleh Tn Haji Anuar yang kononya mereka mendapat 3 ratus ribu pada tahun 2006, akan tetapi sehingga kini wang yang di janjikan gagal di tunaikan . Surat ini hanya diterima oleh peserta yang join pada tahun 2006 sahaja, manakala peserta yang join pada tahun 2007 - 2008 tiada sebarang dokumen yang sah. Berikut adalah surat yang kami terima dari Tn Tn Haji Anuar .
Dari Meja Pemegang Amanah Aset 215 dan Owner Aset 250 d/a 3A Consulting Group, Kuala Lumpur.
Tuan/Puan:
Perkara : Penjelasan dan Perkembangan Terkini
Assalamualaikum w.b.k.t. Dengan harapan tuan/puan sekeluarga berada di dalam keadaan sihat sejahtera dan sentiasa di lindungi ALLAH. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan dan sumbangan Tuan/Puan sebagai Joint Co-Sponsor di dalam membantu saya menjayakan Projek PPE 215. Untuk pengetahuan Tuan/Puan, projek 215 telah berjalan dengan lancar seperti di rancang. Kini, pihak pengerusan sedang dalam proses mengaturkan penegeluaran wang Hibah seperti yang ternyata di dalam surat yang Tuan/Puan terima terdahulu. Penyaluran pengeluaran wang hibah akan dapat di laksanakan sebagaimana yang di jangkakan iaitu sebelum 30 haribulan Jun 2006. INSYALLAH ianya akan terlaksana dengan lancar.
Untuk pengetahuan, pemegang amanat asset 215 telah menerima satu asset yang besar untuk diurus dan di gunakan untuk tujuan yang diizinkan .Untuk membolehkan usaha ini di jalankan dengan lancar, pemegang asset telah membuat keputusan untuk membersihkan asset yang di erima iaitu dengan cara mengeluarkan 2.5% dari asset tersebut dan di salurkan kepada Tabung HIbah Aset 250 untuk di bahagikan kepada yang berhak dan yang memerlukan.
Satu keputusan juga telah di buat untuk memberi satu keistimewaan kepada semua peserta Joint Co-Sponsor PPE215 untuk menerima sumbangan dari Tabung hIbah Aset 250. Penyumbang untuk Tabung Hibah Aset 250 telah membuat keputusan untuk mengagihkan sebanyak minima RM300,00 untuk seorang peserta ataupun untuk yang nenerlukakan lebih dari yang di peruntukan, bolehlah membuat permohonan khusus dengan memberkan alasan-alasan dan butiran sokongan.
Sebagai syarat tambahan, setiap penerima Hibah Aset 250 hendaklah bersetuju memerima 1/8 dari jumlah yang akan di perolehi kepada Special Assignment Officer yang di lantik. Setiap permohonan dariapada perserta Joint Sponser Projek PPE 215 hendaklah menggunakan borang yang disediakan dan menyterahkan wang pemprosesan sebanyak RM1,150 yang mana ewang iniu akan di kira sebagai sebahagian daripada 1/8 dari jumlah wqang hibah Aset 250 yang akan di keluarkan kepada Special Assignment Officer.
Tawaran keitimewaan ini adalah terhad dari segi jumlah dan masa,Permohonan untuk tawaran keistimewa ini di buka sehingga 22 Mac 2006. Bagi yang ingin memohon tawaran tersebut, sila hubungi Pengarah dan Ketua Syarakat Co -Sponsor PPE 215. Untuk yang telah membuat permohonan Hibah Aset 250. Saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan kepada semua saya doakan agar tuan/puan mendapat kejayaan di duinia dan akhirat.
Wassalam
Tn Hj Anuar Abd Aziz
Pemegang Amanah Aset 215 dan oner 250
orang baru

Hong Kong, Hong Kong

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4879
Apr 30, 2008
 
joe wrote:
Saya kenal benar siapa BNM ini...nanti akan saya dedahkan identitinya. Tunggu. Saya sudah lama mengikuti post-post nya dan saya kenal benar siapa beliau sebenarnya. Kita sama-sama tunggu dan lihat sejauh mana BNM hendak membuat fitnah...
akan saya dedahkan nama dan alamat beliau kepada umum.
<quoted text>
bro joe apa lagi kau dedahkan sapa mamat diatas sebenarnya....tak tahan rasanya ni...apa yang dia sakit hati sangat ni...
ORANG BARU

Johor Bahru, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#4880
Apr 30, 2008
 
Kalau betul dia tipu, takkan dia masih lagi di Malaysia ni. Duit SH dia ambik sejak 2005 memang dah jutaan ringgit. Kenapa dia tak lari sahaja ke negara lain.

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Showing posts 4,541 - 4,560 of149,836
|
Go to last page| Jump to page:
Type in your comments below
Name
(appears on your post)
Comments
Characters left: 4000

Please note by clicking on "Post Comment" you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

7 Users are viewing the Brunei Forum right now

Search the Brunei Forum:
Topic Updated Last By Comments
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) 1 hr din poi 18,948
KOJAK3 aDaLaH FoRuMeR PeMBeRaNi (Feb '12) 4 hr bro john cena 488
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) 4 hr rabak 76,318
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 7 hr Jasman Jebon 127,734
INDONESIA IALAH ABANG KPD BRUNEI....malaysia si... (Jan '12) 8 hr Malon Tuyul Ajaib 133
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 14 hr org PERLIS 3,673
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 15 hr ejio 529
•••
•••
•••
•••