Since: Mar 08

Johor Bahru, Malaysia

#4560 Apr 24, 2008
CAMAR wrote:
<quoted text>
Apahal kau tertelan susi ke...
susi tu apa???
Berita Terkini

Seoul, Korea

#4561 Apr 24, 2008
hibah oh hibah wrote:
hibah percuma untuk mereka yang pohon dapat skali x?
jangan la risau...semua tu dlm proses...ada 39 ribu pemohon yg telah di kemaskini kan.

sabar ya ;)
Berita Terkini

Seoul, Korea

#4562 Apr 24, 2008
At-Tirmizi mengikhraj hadis dari Anas RA dari Nabi SAW, beliau bersabda:

"Sungguh bagi tiap sesuatu adalah jantung sedang jantung al-Quran adalah surah Yasin; maka Allah mencatat untuknya sebab bacaan surah Yasin tersebut senilai bacaan al-Quran sepuluh kali."



Nabi Muhammad SAW bersabda:

"Barangsiapa mengamalkan bacaan surah Yasin setiap malam lalu ia meninggal maka ia mati Syahid."



"Barangsiapa membaca surah Yasin pada malam hari maka di pagi hari ia terampun dosanya."



"Siapa saja, orang muslim, tatkala akan meninggal di bacakan surah Yasin maka turunlah untuk setiap satu huruf sepuluh malaikat; mereka berdiri berbaris di hadratnya memohonkan rahmat dan keampunan untuknya, pula menyaksikan di mandikan jenazah, menghantarnya, mennyembahyangkannya juga ikut hadir di dalam pemakamnya.

Dan siapa sahaja, orang islam, membaca surah Yasin ketika sakratulmaut tidak hendak mengambil rohnya sehingga kehadiran Malaikat Ridwan dengan membawa seteguk minuman Syurga dan di minumkan kepadanya di atas pembaringannya dan dirasakan kesegarannya ketika di ambil nyawanya juga kesegaran kelak di dalam kubur dan ia tidak memerlukan telaga para nabi, hingga masuk Syurga ia selalu merasakan kesegaran."



Dari Yahya ibn Katsir, katanya: "Samapi kepada bahawa sesiapa membaca surah Yasin di waktu pagi hari maka ia selalu di dalam kegembiran hingga petang hari dan siapa membacanya diwaktu petang hari maka ia selalu dalam kegembiraan hingga pagi hari."



Dengan isnad sahih diriwayatkan dari Au akar dan Ibnu Abbas RA maksudnya" Barangsiapa membaca surah Yasin, sampai pada ayat "Iz JAA aHal mursaluun" berdoa memohon kepada Allah, maka dikabulkan permohonannya.



Di Dalam hadis di sebutkan:

"Surah Yasin itu di baca untuk maksud apa saja."
Berita Terkini

Seoul, Korea

#4563 Apr 24, 2008
Hj Kedekut Bin Hj Tamak

Malaysia

#4565 Apr 24, 2008
mikado wrote:
yahoooooooooooooooooooooo200x
Mikado kamu bahlol!!apa yang kamu yahooooooooo??kamu ni mimpi jer lah...jadi mat jenin..yeeh heeh heeh heeh heeh
Hj Kedekut Bin Hj Tamak

Penang, Malaysia

#4566 Apr 24, 2008
baik kau tgk palir aku yg panjang 1cm ni....
yeeh heeh heeh heeh heeh ...semua monyet aku bantai...yeeh heeh heeh heeh heeh

Since: Apr 08

Kuala Lumpur, Malaysia

#4567 Apr 24, 2008
hibah2008 wrote:
<quoted text>
relek bro... aku bukannya sentiasa ngadap forum ni... ;)
saya sebenarnya berharap agar pihak 3AIG dapat mengeluarkan statement bertulis ttg hal ni agar semua pemahaman org yg mendengar adalah sama... tapi rasanya tak possible kot..
menurut pemahaman saya semalam usd300billion tu utk batch dari group 215 dan 250...di samping itu ada profit dari paper lain yg akan diagih2kan sbg pendahuluan utk SH2 yg lain...
maybe, member2 dari sabah/sarawak yg dengar briefing tn hj 3A kat sana boleh tambah... or sapa2 yg datang semalam pun boleh tambah
salam. nak tanya hibbah2008, adakah duit hibbah nanti akan diserah kan kepada account company leader sendiri untuk diagih atau pihak 3aig akan melakukan nya terus ke account SH?
BERANI BENAR

Kota Kinabalu, Malaysia

#4568 Apr 24, 2008
Hj Kedekut Bin Hj Tamak wrote:
baik kau tgk palir aku yg panjang 1cm ni....
yeeh heeh heeh heeh heeh ...semua monyet aku bantai...yeeh heeh heeh heeh heeh
KAU NI TUAN..TAK PERNAH AKU NAMPAK POST2 YANG MEMBINA..SEMOGA ALLAH MEMBERI PENGAJARAN SEDIKIT KEPADA TUAN...KAU HARUS INGAT > 40 KALI POST KAU MACAM NI...FAHAM2 LA...ALLAH ITU MAHA MELIHAT...DAN SAYA PERCAYA ALLAH ITU MAHA ADIL DAN SETIAP PERBUATAN KITA PASTI MENDAPAT BALASAN...SO HENTIKAN.
tipah belum tertipu lagi

Cheras, Malaysia

#4569 Apr 24, 2008
betul ckp En Berani Benar..... cubalah post perkara2 yg menyedapkan mata/telinga... nie tidak... mencarut jer.... mengucap byk2....ingat Allah... ade citer yg terbaru x???

Since: Mar 08

Johor Bahru, Malaysia

#4570 Apr 24, 2008
Hj Kedekut Bin Hj Tamak wrote:
<quoted text>
Mikado kamu bahlol!!apa yang kamu yahooooooooo??kamu ni mimpi jer lah...jadi mat jenin..yeeh heeh heeh heeh heeh
kalau nak cakap saya mimpi mcm mat jenin saya tak kisah..perkataan bahlol tu tolong jaga sikit..nak melawak jaga ayat skit
apai

Alor Gajah, Malaysia

#4571 Apr 24, 2008
tipah belum tertipu lagi wrote:
betul ckp En Berani Benar..... cubalah post perkara2 yg menyedapkan mata/telinga... nie tidak... mencarut jer.... mengucap byk2....ingat Allah... ade citer yg terbaru x???
jgna dok layan Tn hj kedekut tu kalau nak mencarut tak payah lah letak nama "HJ" tu buat malu jer langsung x mencerminkan haji yg sebenar kepada Tn Hj walau apa sekali pun niat mu itu fikir2 la sebelum menulis tu skian.wassalam.
Bangi

Kuching, Malaysia

#4572 Apr 24, 2008
Hj Kedekut Bin Hj Tamak wrote:
baik kau tgk palir aku yg panjang 1cm ni....
yeeh heeh heeh heeh heeh ...semua monyet aku bantai...yeeh heeh heeh heeh heeh
Istifar banyak2 saudara,forum ini dibaca oleh pelbagai lapisan kaum,agama dan berperingkat umur, tak terlintas ke di akal saudara yang saudara ni berkata bagaikan `HAIWAN` yang bertopingkan manusia...!
Hj Kedekut Bin Hj Tamak

Kuala Lumpur, Malaysia

#4573 Apr 24, 2008
aku minta maaf semua tuan tuan...kadang kadang aku berperangai gila..penyakit keturunan....aku menyesal kerana kutuk org hibah semua ini.... maafkan akuuu..!!!
feezee

Malaysia

#4574 Apr 24, 2008
Hj Kedekut Bin Hj Tamak wrote:
aku minta maaf semua tuan tuan...kadang kadang aku berperangai gila..penyakit keturunan....aku menyesal kerana kutuk org hibah semua ini.... maafkan akuuu..!!!
takut rupanya haji ni...bagus lah kalau dah insaf!

Since: Mar 08

Johor Bahru, Malaysia

#4575 Apr 24, 2008
berita terkini..hibah sensasi

ada apa2 info lagi ke dari sh yang berkenaan....
bossss

Kota Kinabalu, Malaysia

#4576 Apr 25, 2008
ada harapan kah tahun dapat hibah..tolon bagi komen cikit....
bossss

Kota Kinabalu, Malaysia

#4577 Apr 25, 2008
ada harapan kah tahun ni dapat hibah..tolon bagi komen cikit....
saya

Labuan, Malaysia

#4578 Apr 25, 2008
boleh dapat ka hibah jun ni....??? jawab skit
azimat

Malaysia

#4580 Apr 25, 2008
apa kata kita tunggu jun dulu baru jawab...baru tepat jawapannye..
zulcina

Bandar, Malaysia

#4581 Apr 25, 2008
kita tungguuu lagi...

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
don't pray for mh370 (Mar '14) 4 hr rudi 393
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 6 hr Irdina 3,752
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) 7 hr ammar 729
jihad dedah bahaya syiah bkn bermusim Wed bahayanya syiah 13
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) Tue masih mengharap 128,056
khas untuk isteri , janda dan anak dara gersang (Feb '11) Tue apex 126
cari kenalan lelaki/perempuan (Jul '07) Tue uzshuff_Lorenzo 19,001

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE