iqd daddy

Kuala Lumpur, Malaysia

#19705 May 31, 2011
shabibi wrote:
tommorow your iqd will be RV.
All,

I feel compelled to post this…

Due to the apparent over-excitement caused by certain sites about what THEY claim to be a revaluation of the Iraqi Dinar, I need to emphasize that, IN MY MIND, there IS NO RV until their is absolute proof it has happened. Please DO NOT get overly excited just because certain people claim it has RV’d!!! These claims have once again originated from the same people and sites they always have come from, so I’m very leery.

Until I can verify on all the major boards, see it on the CBI website, AND hear from Ali that he as indeed been given verification it has happened, I can NOT believe it. I am HOPEFUL the people making these incredibly bold claims are genuine in their intent and are telling the truth, but until we see proof everyone needs to remain calm.

For me, it’s best NOT to believe it until I can see and verify it. Again, I hope it’s all true, but I’ve heard NOTHING as of yet about it. I will be making calls today, and… we’ll see.

Go Truth… Go Dinar!
Chaos

Houston, TX

#19706 May 31, 2011
iqd daddy wrote:
<quoted text>
All,
I feel compelled to post this…
Due to the apparent over-excitement caused by certain sites about what THEY claim to be a revaluation of the Iraqi Dinar, I need to emphasize that, IN MY MIND, there IS NO RV until their is absolute proof it has happened. Please DO NOT get overly excited just because certain people claim it has RV’d!!! These claims have once again originated from the same people and sites they always have come from, so I’m very leery.
Until I can verify on all the major boards, see it on the CBI website, AND hear from Ali that he as indeed been given verification it has happened, I can NOT believe it. I am HOPEFUL the people making these incredibly bold claims are genuine in their intent and are telling the truth, but until we see proof everyone needs to remain calm.
For me, it’s best NOT to believe it until I can see and verify it. Again, I hope it’s all true, but I’ve heard NOTHING as of yet about it. I will be making calls today, and… we’ll see.
Go Truth… Go Dinar!
Sembang,...dh berkali-kali dengar cerite macam ini.ni yang ke-101 kot...hehehe...
Q and A

Plano, TX

#19707 May 31, 2011
Korang tpikir tak maybe dinar takkan RV?aku pon ada 100k...baru ni aku discuss ngn membe aku,dia jurusan ekonomi,dia pon beli gak dinar ni,katanya 50-50 mende ni,sbb dia perlu RV semua org dah tau xpyh aku terangkn...tp mungkin jugak xkan RV coz iraq boleh kaya hanya dgn jual duit dia je@kertas je...xperlu susah2 bangunkn ekonomi,PM dia plak lebih kurang Najib je..bkn peduli rakyat pon...rakyat merana lantaklah janji dia leh cekau easy money...easy money tu adalah duit kita yg beli dinar ni la kononnya dgn harapan akan RV...ni teori aku je...harap2 otai dinar sini dpt explain lebih skit dgn fakta2 yg meyakinkan...aku punya keyakinan makin drop je day by day...please otai bagi skit pencerahan ttg kemungkinan yg sy sebutkn ni...tq.
Q and A

Plano, TX

#19708 May 31, 2011
Hmm satu lagi...kalau iraq RV kan duit dia,dia tpaksa bangunkn ekonomi sendiri,so lg bagus kalo dia jual je dinar dia lg kerja senang,xpyh dia pening2 memikirkn cemana nk bangunkn ekonomi,slalunya org bisnes ni nak minimumkn kerja tp nk untung maksimum btul tak?PM iraq xrisau pon rakyat dia merana ke apa ke tu pasal baru2 ni dia sdiri nk kekalkn askar US di iraq,nk mintak tolong jg keamanan konon padahal nk perlindungan supaya dia leh buat kerja2 kotor kaut duit jual dinar utk dia n menteri2 dia je...ni pon teori jgk harap otai bg pencerahan..
BizMan

Penang, Malaysia

#19709 May 31, 2011
rumors... www.dinarguru.com

5-31-2011 Guru Doonie New Guru I just recieved a e-mail from my contacts in Kuwait/Iraq...Shabibi is expected to make an announcement in the next AM regarding and I quote" financial stability in our country"....My contact is stating announcements are being broadcast live via mosque loud speakers in country. Iraq citizens are over joyed and coming together as unity among the brotherhood of each individual parties, a first in Iraq's history. Now, I know personally know that the next AM will be 4:30 in the morning their time..which is in 8 1/2 hours from now (the next Mosque Broadcast). Tonight should be the night the RV will be released to the world, cash-in 21 hours away!

mari kita lihat siapa yg kena!!! Go RV!!!
umno lama

Langkawi, Malaysia

#19710 May 31, 2011
Tuesday, May 31, 2011
BAGHDAD - Naseer goldfinch
Iraqi Dinar equal to 1.3 U.S. dollars ~ Iraq seeks to regulate the financial sector in order to avoid the financing of terrorism and money laundering
..... the bank's policies have contributed to the stability of the Iraqi market, even the Iraqi dinar has become one of the best currencies in the region because it is equal to 1.3 U.S. dollars, therefore the possibility of expansion content in the market during this phase.
woo..... go rv go go
Alang-alang

Kuala Lumpur, Malaysia

#19711 May 31, 2011
Adakah RV akan berlaku hari ini?
Tanda2 RV..
1. Web CBI tak di update sejak semalam..
2. Para Blogger tak kemaskini blog masing2
3. Rumors semakin bertiup kencang
4. Komen2 semakin berkurangan...semuanya dok wait and see kot?
5. Aku rase semacam je hari ni...

apa komen sedara2 semua?
KAY 4

Alor Gajah, Malaysia

#19712 May 31, 2011
harap2 terjadi ar hari ni.
sbb dpat gak tolong meringankan beban
member aku..dia masuk icu..dan dia
pembeli dinar gak..
so dapat ar ringankan beban isteri dia nk
g balik hospital tgk suami dia..
amin..
Alang-alang

Kuala Lumpur, Malaysia

#19713 May 31, 2011
KAY 4 wrote:
harap2 terjadi ar hari ni.
sbb dpat gak tolong meringankan beban
member aku..dia masuk icu..dan dia
pembeli dinar gak..
so dapat ar ringankan beban isteri dia nk
g balik hospital tgk suami dia..
amin..
Aku pun mendoakan perkara yang sama...
semoga kawan kau tu cepat sembuh dan sihat seperti sediakala
Harapan aku agar isteri dan keluarga beliau tabah dalam menghadapi dugaan tersebut...aminnnn...semoga RV hari ni..
go rv

Sungai Buloh, Malaysia

#19714 May 31, 2011
Alang-alang wrote:
<quoted text>
Aku pun mendoakan perkara yang sama...
semoga kawan kau tu cepat sembuh dan sihat seperti sediakala
Harapan aku agar isteri dan keluarga beliau tabah dalam menghadapi dugaan tersebut...aminnnn...semoga RV hari ni..
aku pun same...sebab semua org yg beli dinar iraq nak bt kebaikan..aku doakan..
keris

Malaysia

#19715 May 31, 2011
korang tunggu benda yg tak pasti,buat tension je,jual lah dinar yg korang ada,itu lebih baik,selagi korang simpan selagi itulah korang merana menunggu dan terus menunggu.padahal kalau korang buat bisnes pun dh lama duit tu beranak pinak,syang bang, masa berlalu begitu shj dlm keadaan duit terperam bersama anggan anggan yg hebat.
KAY 4

Alor Gajah, Malaysia

#19716 May 31, 2011
ello en keris..
kitaorg beli dinar ni pun
ngan nilai rm 500 ke bawahn jerk.
so apa bisness leh buat ngan
rm500 tuh huhu
punggukmerindu

Bandar, Malaysia

#19717 May 31, 2011
Palma – Central Bank of Iraq, pada Selasa, dia akan menamatkan kenaikan gaji projek tiga sifar dari mata wang, mencatat yang projek itu dianggap strategik , dan menyerah kepada Council of Ministers dan ahli majlis undangan kalau siap.
Semoga ke-31, 2011 08:42 pm · Menghantar dalam BERITA (Iraq & Mata Wang Dunia)

Palma – Central Bank of Iraq, pada Selasa, dia akan menamatkan kenaikan gaji projek tiga sifar dari mata wang, mencatat yang projek itu dianggap strategik , dan menyerah kepada Council of Ministers dan ahli majlis undangan kalau siap.

Penasihat bank pusat kata rupa Mohammed Saleh semasa media permit menaikkan projek tiga menzero senjata dari dinar ialah satu projek strategik dan Central Bank berada dalam proses menyelesaikan projek itu, idea &#8203;&#8203;theory kepada amalan , dan mendekati penyiapan , dan menyerah kepada Council of Ministers and Deputies.

Manfaat yang projek ini akan mengurangkan kos transaksi-transaksi dan mengurangkan membawa wang tunai, katanya, menambah bahawa Iraq ialah pada pinggir mengeluarkan 6 untuk 12 juta tong-tong minyak dan ini akan kesan ke atas pembangunan dan menaikkan nilai dinar Iraq.

Penasihat bagi Iraqi Central Bank berkata bank itu telah mencapai tiga barang semasa peringkat terakhir, sebagai bangunan pertama menyimpan dari kosong untuk $ 50 bilion, dalam masa lampau lima tahun, mengurangkan harga inflasi asas dari 34% untuk 4 atau 3%, dan mencapai kestabilan dalam pertukaran dinar Iraq.

Dia penasihat bagi CBI rupa Mohammed Saleh, kata dalam satu temubual terdahulu kesediaan bank memadamkan menzero senjata mata wang Iraq, menunjukkan yang menzero senjata itu yang adalah ditambah kepada mata wang Iraq semasa masa terakhir membuat sebuah kelompok tunai besar berjumlah 27 trilion dinar Iraq.

Sebaliknya, mendedahkan penasihat bagi CBI, kata Iraq memasuki buat kali pertama suatu sistem bayaran-bayaran di antara bank-bank telah menjadi peralihan kepada elektronik membersihkan dari tangan dan dimasukkan ke dalam oleh enam bank dan pertukaran alat-alat di antara bank-bank secara elektronik dan akan menghubungkan kad pintar dan sistem kredit dengan Central Bank.

Diteruskan dengan mengatakan yang bank pusat akan menjadi tiga tahun selepas yang dipanggil Majlis bayaran-bayaran, yang menetapkan protokol-protokol dan ialah infrastruktur Iraq.
BizMan

Penang, Malaysia

#19718 May 31, 2011
Alang-alang wrote:
Adakah RV akan berlaku hari ini?
Tanda2 RV..
1. Web CBI tak di update sejak semalam..
2. Para Blogger tak kemaskini blog masing2
3. Rumors semakin bertiup kencang
4. Komen2 semakin berkurangan...semuanya dok wait and see kot?
5. Aku rase semacam je hari ni...
apa komen sedara2 semua?
sama2 kita nantikan... insyaAllah
Alang-alang

Kuala Lumpur, Malaysia

#19719 May 31, 2011
KAY 4 wrote:
ello en keris..
kitaorg beli dinar ni pun
ngan nilai rm 500 ke bawahn jerk.
so apa bisness leh buat ngan
rm500 tuh huhu
Setuju 110%....nak buat jamban pun tak cukup dgn RM500 tu...
taik kucing berak kaporr

Alor Setar, Malaysia

#19721 Jun 1, 2011
Rv kepala hotak ko..
ko mesti penjual dinar kan?
angan2 je tinggi, kerja malas
kalau tahu x pe, haha, bodohnye dan sangap penunggu dinar ni, kita beli notes dan tunggu je lah RV, jangan jadi terlalu sangap dan bodoh, last2, penjual dinar gak yang untung yang jadik jutawan
hahaha
rumours ntah apa2 pon percaya, bodoh sgt la melayu ni
Alang-alang

Kuala Lumpur, Malaysia

#19722 Jun 1, 2011
taik kucing berak kaporr wrote:
Rv kepala hotak ko..
ko mesti penjual dinar kan?
angan2 je tinggi, kerja malas
kalau tahu x pe, haha, bodohnye dan sangap penunggu dinar ni, kita beli notes dan tunggu je lah RV, jangan jadi terlalu sangap dan bodoh, last2, penjual dinar gak yang untung yang jadik jutawan
hahaha
rumours ntah apa2 pon percaya, bodoh sgt la melayu ni
Suka ati ko aje mempala hotakkan orang yer? kata org bodoh la..melayu bodoh la..apa mak bapak ko pun bodoh la ye pasal dia melayu! agak2 la dengan kata2 tu...samseng taik kucing berak kapor betul la ko ni!!!!!
dinar

Kuala Lumpur, Malaysia

#19723 Jun 1, 2011
yg minat n faham je..
COD area melaka je..luar pos laju
sy jual
IQD25k-RM90.00
IQD10k-RM50.00
IQD50(Sbundle)-RM220

0176173199
Sadiq Sigaraga

Malaysia

#19724 Jun 1, 2011
* Doonie Post: PD – 5/31/11
MAY 31ST, 2011 11:19 AM · POSTED IN DOOZIES
[doonie] I just recieved a e-mail from my contacts in Kuwait/Iraq…Shabibi is expected to make an announcement in the next AM regarding and I quote” financial stability in our country”. He said on this day respectfully we have made progress to the finances during security trials of our nations attributes. My contact is stating announcements are being broadcast live via mosque loud speakers in country. Iraq citizens are over joyed and coming together as unity among the brotherhood of each individual parties, a first in Iraq’s history. Now, I know personally know that the next AM will be 4:30 in the morning their time..which is in 8 1/2 hours from now (the next Mosque Broadcast). Tonight should be the night the RV will be released to the world, cash-in 21 hours away!
Culculator

Selangor, Malaysia

#19725 Jun 1, 2011
Q and A wrote:
Korang tpikir tak maybe dinar takkan RV?aku pon ada 100k...baru ni aku discuss ngn membe aku,dia jurusan ekonomi,dia pon beli gak dinar ni,katanya 50-50 mende ni,sbb dia perlu RV semua org dah tau xpyh aku terangkn...tp mungkin jugak xkan RV coz iraq boleh kaya hanya dgn jual duit dia je@kertas je...xperlu susah2 bangunkn ekonomi,PM dia plak lebih kurang Najib je..bkn peduli rakyat pon...rakyat merana lantaklah janji dia leh cekau easy money...easy money tu adalah duit kita yg beli dinar ni la kononnya dgn harapan akan RV...ni teori aku je...harap2 otai dinar sini dpt explain lebih skit dgn fakta2 yg meyakinkan...aku punya keyakinan makin drop je day by day...please otai bagi skit pencerahan ttg kemungkinan yg sy sebutkn ni...tq.
Member kau x habis mengaji jurusan ekonomi kot..

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
Pakaian mandi kolam renang lelaki? (Oct '09) 3 hr Biru Muda 758
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) 6 hr macha al perumal 76,438
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 7 hr cium bra 3,791
League of legends (Apr '13) 9 hr OrangIndaKurangAjar 11
nak cari mak datin gersang (Sep '10) Sun know2 821
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) Sat Spy Bond 2010 128,108
Hai-O Marketing @ Jgn Terpedaya (Nov '07) Sat peminat bio aura 31,302
More from around the web