Adakah alat penjimat minyak dan penambah kuasa pecutan BENAR?

Posted in the Brunei Forum

First Prev
of 3
Next Last
use car

Kota Tinggi, Malaysia

#1 Nov 14, 2007
tolong komen : alat penjimat minyak spt stromberg,surbo,air power plus,dan lain-lain mampu memberi kuasa dan penjimatan minyak pada kereta kita.

Since: Dec 07

ipoh

#2 Dec 27, 2007
kalau ada bukti dan insurance cover ok le tapi kalau takde macam mana . ada satu produk nie ada insurance cover kalau nak tahu lebih lanjut 0,1,6,3905063
mengilai

Malaysia

#3 Jan 6, 2008
Produk jimat minyak terbaru i-Charge Your Car. jimat n memelihara kelancaran perjalanan kereta kita. harga yg berpatutan serta mendapat pendapatn sampingan lagi.skiranye berminat call saje. tel 0129162621/0192659749 ok....
encik

Johor Bahru, Malaysia

#4 Jan 7, 2008
boleh tolong cerita mcm mana sistem die berfungsi?
mengilai

Malaysia

#5 Jan 7, 2008
satu2 produk yg dipatenkan dari negara Jepun dimana ianye menstabilkan voltan dlm kereta dan pada masayg sama berfungsi sabagai Sistem Doktor Bateri serta Sistem Mengurangkan Gangguan Radas Eletronik.Direka khas untuk menjaga dan menstabilkan bhgian alat eletronik kederaan serta sistm pencucuhannye agar kenderaan lebeh optima dan menjimatkan petrol/diesel.janganlah kita ragu2 dengan ciptaan dari Jepun ini dah ramai yg merasai dan beri komen yg positif.ok.
yazid

Asia/Pacific Region

#11 Jan 27, 2008
sy pun dah guna i-charge ni..memang ada perubahan pda pemanduan dan milleage..

berminat? email yazifa@gmail.com
Jack Bauer

Kulai, Malaysia

#13 Jan 28, 2008
How does i-CHARGE help my car? What benefits I can earn from using it?
The 3 Systems in i-CHARGE help your car working at its optimum condition. Voltage Stabilizer System (VSS) is designed to maintain a stable working voltage over all electronic circuits and devices in your car. When there is an extra sudden load on your vehicle, like acceleration or turning on air-condition, it will prevent that load drain away any current from another electronic circuit in your car and all electrical parts will be working at their optimum conditions. Battery Doctor System (BDS) is a new great circuit that helps all car owners to check their batteries operating voltage at 1 touch without opening carsí engine hood. Even lady drivers can use this system to monitor car battery condition easily. Interference Reducer System (IRS) is incorporated to reduce noise interference in your car so to eliminate unwanted electrical signal from one device to another. Now, most of new cars use a lot of electronic parts, and it is like human body, it has actuators (similar to our handís autonomic nerves) and reflectors (to our handís moto nerves system), signal are caught by actuators (like knock sensor) send back to CPU and process, new data is sent back to reflector (like spark plug) to correct problems. Noise interference will affect the accuracy of your car CPU computer response, so IRS will filter all noise signals and offer a low-noise signal operating condition to allow more accurate signal transfer between actuator and reflector for better car performance.
3 How to install and use i-CHARGE?
Using i-CHARGE is as easy as reading ABC. Just plug the terminal of i-CHARGE into your car's cigar-lighter socket and it will work right away.
CUMA CUCUK KAT SOKET ROKOK JE, TAKDE ENJIN MODIFICATION , untuk area pj boleh hubungi saya di 013-3808165
shamila911

Kota Tinggi, Malaysia

#15 May 16, 2008
eden dah guna i-charge. tp jimatnya u all nak tau brapa %? 3% je. bertahun-tahun baru balik modal.
hydro jb

Masai, Malaysia

#19 May 21, 2008
harga i charge brape ye,kwn nak dapatkan 1 area jb.
WAJA

Masai, Malaysia

#20 May 21, 2008
Semuanya baik untuk kenderaan,tinggal kita uji mana yang trbaik..utk pengetahuan umum teknik pemanduan adalah asas dlm penjimatan termasuk kesesuain mggunakan gear dan pnyelarasan antara pedal dan gear,selain tu minyak pelincir dan tayar juga turut mnyumbang pada penjimatan.jika berminat mggunakan alat penjimat cari yang melibatkan tekanan angin dan air dan melibatkan tnaga battery.cth saranan gunakan hydro system & i charge.
pomen

Ulu Tiram, Malaysia

#21 Jun 15, 2008
jikalau produk i-charge ni hebat sgt..knp pencipta produk tersebut xmemsarkan ke kilang2x kereta..knp perlu menjualnya secara sistem MLM??? kan snang..kilang kereta saja yg menggunakan utk keta2x keluaran terbaru....nmpk sgt produk xbermutu dan xbleh dipercayai....LU PIKIR R!!!!
Nacho

Malaysia

#22 Jun 15, 2008
Hok sebenarnyo ramai jugok rakyat tempatan buat teknologi sendiri jimat petrol , cuma tak diperluaskan.Maklumlah bilo bagitau teknologi dari tempatan, orang kito sendiri tok percayo..padahal lebih bagus dari buatan luar.Sebenarnyo ore kito ni bijok jugok, tapi kerana kesempitan wang, mako tak dapak diperluaskan.Pakat2 tolong la sang genius kito ni.Ok gu...
seroja

Putrajaya, Malaysia

#25 Jun 16, 2008
pada yg berminat untuk mencuba MyGreenOil...blh contact 0162170820...
NAGAMAN

Petaling Jaya, Malaysia

#26 Jul 1, 2008
Saya ingin mempromosikan penjimat minyak yang di hasilkan oleh jurutera tempatan. masih dalam prototype lagi. Kalau minat(terutamanya yang tinggal area kuantan/pekan) call 01998892000-zahari
NAGAMAN

Petaling Jaya, Malaysia

#27 Jul 1, 2008
Saya ingin mempromosikan penjimat minyak yang di hasilkan oleh jurutera tempatan. masih dalam prototype lagi. Kalau minat(terutamanya yang tinggal area kuantan/pekan) call 0199889200-zahari
* komen sebelum Silap phone number
Tumpang sekaki

Kuala Lumpur, Malaysia

#28 Jul 7, 2008
macam2alat penjimatan minyak sekarang ni tp aku dah dpt satu alat/device ni,boleh guna pd kenderaan &tong gas masak kat rumah..untk more info..http://www.eco2u.Biz/?x= jinshah.
balatak

Kuala Lumpur, Malaysia

#29 Jul 9, 2008
sebenarnya lagi jimat klu tak pakai keta.klu ada keta pun pakai waktu emergency jak lah.klu takat nak pegi keja tu naik bas lagi murah tetapi zaman sekarang ni semuanya mau mewah tapi tak mampu kesimpulannya zaman sekarang ni termanja dengan kemudahan yg sepatutnya hanya orang yg mampu.negara moden pun masi leh pakai basikal ni kan negara baru nak membangun.fikir2kanlah...nafsu telah mengkuasai diri!!!!!
mengilai

Malaysia

#30 Jul 9, 2008
kalau dah x pakai kereta jangan lah cite nak jimat minyak..cuma fikilah cam ne nak tingkatkan tenaga nak kuat kayuh basikal...saranan saya guna je g/magnet edymium..mmg bertenaga..ok
balatak

Kuala Lumpur, Malaysia

#31 Jul 9, 2008
kepada jurutera2 malaysia napa tak buat kajian tentang tenaga angin yg bertukar ke tenaga kenetik boleh menjanakan kuasa elektrik dan tenaga itu boleh disimpan sebagai mana tenaga hidro menjanakan bekalan untuk satu bandar.klu difikir logik keta ni sentiasa bergerak dan sentiasa menyerap angin,kuasa angin ditukarkan ke kuasa kenetik dan menjana kuasa elektrik sebagaimana keta biasa perlukan kuasa elektrik.bila lagi jurutera kita nak keluarkan teknologi untuk melihatkan kepada negara luar.fikir2kanlah ye...
lambijiwa

Petaling Jaya, Malaysia

#32 Jul 9, 2008
kalau nak jimat minyak banyakkan jalan.... tapi jalan kaki la

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker
First Prev
of 3
Next Last

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
nama melayu asli (Nov '10) 4 hr Haji Muhammad Abd... 19
kenapa MELAYU BRUNEI TIDAK SUKA ORANG IBAN ....... (Apr '13) 4 hr Anak Pehin 1,653
Malaysia & Brunei adalah 2 negara kaya raya, In... 5 hr begitu begini 10
don't pray for mh370 (Mar '14) 14 hr RUDI ANAK YANNY 460
Dengan siapakah pertama kali anda bersetubuh? (Mar '10) Thu rahim 40
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) Wed Arc 3,771
khas untuk isteri , janda dan anak dara gersang (Feb '11) Wed farid ikmal 129

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE