created by: POOL | Jul 1, 2008

Brunei

776 votes

UMNO YANG CELAKA-BUNUH BANGSA SENDIRI

Click on an option to vote

  • BENAR
  • SANGAT BENAR
  • TERBUKTI BENAR
  • SIAL PUNYA UMNO
  • CELAKA PUNYA UMNO
  • PERGI MAMPUS LAH UMNO
  • SEMUA SEKALI
Comments
1,001 - 1,020 of 1,268 Comments Last updated Friday Aug 1
macha

Kuala Lumpur, Malaysia

#1095 Jun 15, 2012
Kihkihkih

Izin disiasat dengan isytihar harta pun tak reti beza

Patut la Anwar buat apa pun penyokong dia sokong

Bengap rupanya kihkihkih

Maruah mana maruah?
Jubur Hang Berdarah

Malaysia

#1096 Jun 15, 2012
Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar
Adus makin dahsyat! Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bakal mengancam kedudukan!

Nampaknya usaha berhempas pulas Pakatan Rakyat mensensasikan Scorpene semakin merebak ke seluruh negara. Setiap Pakatan Rakyat negeri cuba bersusah payah mensensasikan isu ini.

Semuanya hanya kerana Anwar Ibrahim tidak mempunyai idea lagi! bagaimana hendak menjatuhkan Najib Razak. Sebab itu mereka akan cuba menjadikan persepsi scorpene seolah-olah Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar kebenaran yang tiada bukti-bukti kukuh. Malah kisah ke makamah Perancis ada pihak makamah perancis tidak tahu menahu kes spina Najib Razak! Agaknya semua perguam setakat makan-makan angin untuk buat cerita! Banyak lagi kesansian yang timbul dari isu ini yang sengaja Anwar perbodohkan rakyat!

Jika benar kenapa Najib Razak dituduh makan suap USD 1 bilion! Manakala harga kapal selam RM 3.6 Bilion! Cuba hintung balik RM3.6 bilion hampir bersamaan USD 1.4Bilion Jadi kalau Najib Razak sudah makan USD 1Bilion bermakna TLDM macam dapat kapal selam free. Abis apa untungnya syarikat kapal selam tu. Ada salah tulis ke atau sememangnya puak-puak ni memang bangang!
Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bila melihat Guan Eng buta matematik!

Guan Eng, total pembelian termasuk maintenance ialah RM 4.23 billion (so RM 3.6 billion utk kapal dan RM630 juta untuk maintainance).

Ok, and currency waktu tu kalau tak silap lebih kurang RM 3.5 = USD 1 so USD 1 billion confirm untuk 'beli kapal'.

So kalau DCNI 'bayar balik'(atau rasuahkan' Najib USD 1 billion, tinggal duit maintainance je la RM630 juta bersamaan dalam USD 180 million atau dalam EURO 150 million.

Tu harga dua bijik submarine tu, sedangkan Spain beli dengan harga EURO 439 million untuk satu je submarine (gi check wikipedia)...kalau camtu, jatuh murah pulak Malaysia beli ngan DCNI
maruah...mana maruah? hahaha babi macam kau mana ada maruah...hari2 bedal najis..hahaha

“apapun.. biar BETUL”

Since: Aug 08

Stavanger, Norway

#1097 Jun 15, 2012
macha wrote:
Kihkihkih
Izin disiasat dengan isytihar harta pun tak reti beza
Patut la Anwar buat apa pun penyokong dia sokong
Bengap rupanya kihkihkih
Maruah mana maruah?
Dh kantoi.. maka isu ni dh tukar jd isu bengap la pulak.. kah2 kah.. lucu2

Itu la cara pemikiran org bOOOdoooh yg rasa org lain juga bOOOdoooH mcm dia...

maruah mana maruah?

Since: Mar 12

Location hidden

#1098 Jun 15, 2012
tauxpa wrote:
<quoted text>
Anwar dh izin akaunnya disiasatkan... kah2 kah Muhyiddin mcm mana?
Ketinggalan maklumat nampak.. kah2 kah..
maruah mana maruah?
mana tak ketinggalan..asyik dok ngangga tengok RTM TV3 serta utusex

Since: Mar 12

Location hidden

#1099 Jun 15, 2012
Jubur Hang Berdarah wrote:
Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar
Adus makin dahsyat! Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bakal mengancam kedudukan!
Nampaknya usaha berhempas pulas Pakatan Rakyat mensensasikan Scorpene semakin merebak ke seluruh negara. Setiap Pakatan Rakyat negeri cuba bersusah payah mensensasikan isu ini.
Semuanya hanya kerana Anwar Ibrahim tidak mempunyai idea lagi! bagaimana hendak menjatuhkan Najib Razak. Sebab itu mereka akan cuba menjadikan persepsi scorpene seolah-olah Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar kebenaran yang tiada bukti-bukti kukuh. Malah kisah ke makamah Perancis ada pihak makamah perancis tidak tahu menahu kes spina Najib Razak! Agaknya semua perguam setakat makan-makan angin untuk buat cerita! Banyak lagi kesansian yang timbul dari isu ini yang sengaja Anwar perbodohkan rakyat!
Jika benar kenapa Najib Razak dituduh makan suap USD 1 bilion! Manakala harga kapal selam RM 3.6 Bilion! Cuba hintung balik RM3.6 bilion hampir bersamaan USD 1.4Bilion Jadi kalau Najib Razak sudah makan USD 1Bilion bermakna TLDM macam dapat kapal selam free. Abis apa untungnya syarikat kapal selam tu. Ada salah tulis ke atau sememangnya puak-puak ni memang bangang!
Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bila melihat Guan Eng buta matematik!
Guan Eng, total pembelian termasuk maintenance ialah RM 4.23 billion (so RM 3.6 billion utk kapal dan RM630 juta untuk maintainance).
Ok, and currency waktu tu kalau tak silap lebih kurang RM 3.5 = USD 1 so USD 1 billion confirm untuk 'beli kapal'.
So kalau DCNI 'bayar balik'(atau rasuahkan' Najib USD 1 billion, tinggal duit maintainance je la RM630 juta bersamaan dalam USD 180 million atau dalam EURO 150 million.
Tu harga dua bijik submarine tu, sedangkan Spain beli dengan harga EURO 439 million untuk satu je submarine (gi check wikipedia)...kalau camtu, jatuh murah pulak Malaysia beli ngan DCNI
maruah...mana maruah? hahaha babi macam kau mana ada maruah...hari2 bedal najis..hahaha
suruh Mat Mongol nafikan di mahkamah..saman kalo tak benar..bersihkan imej..ada berani?
setakat suruh bloggers umnoporno nafikan..buang masa..

“apapun.. biar BETUL”

Since: Aug 08

Stavanger, Norway

#1100 Jun 15, 2012
NGO Tulen wrote:
<quoted text>
mana tak ketinggalan..asyik dok ngangga tengok RTM TV3 serta utusex
kih2 kih.. tau x pa

maruah dia aku nampak dh x ada.. dh 'terjatuh' la tu

huhu

Since: Mar 12

Location hidden

#1101 Jun 16, 2012
beruang panda dijadikan oleh umno sebagai alat PRU..konon nak mengambil hati orang cina..tak cukup dengan itu parti komunis cina diundang..
kenapa tak demo wahai umno..perkasam..?
Abg roni

Kajang, Malaysia

#1102 Jun 16, 2012
aku peDUlik aper.. nampak sangat nak raih undi cina.. aper barang politik macam nie .. ingat pengundi bodoh ker..

nak tanya penyokong umno berapa banyak pendatang tanpa izin yang dapat kad pengenalan malaysia..
macha

Den Haag, Netherlands

#1103 Jun 16, 2012
Kihkihkih spin jangan tak spin

Bawak mahkamah ler kes scorpene tu, mahkamah antarabangsa ada kalau betul ada bukti

Kesian aku nengok, dah ler bengap tapi berlagak pandai kihkihkih
Jubur Hang Berdarah

Kuala Lumpur, Malaysia

#1104 Jun 16, 2012
babi-babi peliharaan DAP memang sudah mengamuk... hahahaha..maruah...babi mana maruahla babi...
hahahaha.. aku pedulik apa... kau tu babi.. hahaha

“apapun.. biar BETUL”

Since: Aug 08

Stavanger, Norway

#1105 Jun 16, 2012
macha wrote:
Kihkihkih spin jangan tak spin
Bawak mahkamah ler kes scorpene tu, mahkamah antarabangsa ada kalau betul ada bukti
Kesian aku nengok, dah ler bengap tapi berlagak pandai kihkihkih
kepala hotak bodooOh ko la.. Ye mmg ko bengap dan nk belagak pandai.. mmg la kes ni SEDANG dibicarakan di mahkamah di Perancis SEKARANG. Kes ni mmg kes antarabangsa sbb libatkan beberapa negara...

Apa la bangang mamat sekor ni.. apapun x tahu tp nak menyampuk org tua2 cakap.. bOOOdoOOh plak tuhhHHHH...

maruah mana maruah

Since: Mar 12

Location hidden

#1107 Jun 16, 2012
Abg roni wrote:
aku peDUlik aper.. nampak sangat nak raih undi cina.. aper barang politik macam nie .. ingat pengundi bodoh ker..
nak tanya penyokong umno berapa banyak pendatang tanpa izin yang dapat kad pengenalan malaysia..
umno mana ada maruah..mereka menjual kedaulatan negara..
dayus..
macha

Den Haag, Netherlands

#1108 Jun 16, 2012
Kesian aku tengok mat jenin semua

Cakap berdegar2 ada fakta apa semua

Kononnya ada media alternatif

Tapi asyik kena kencing aje kihkihkih

Maruah mana maruah?
Jubur Hang Berdarah

Kuala Lumpur, Malaysia

#1109 Jun 17, 2012
Abg roni wrote:
aku peDUlik aper.. nampak sangat nak raih undi cina.. aper barang politik macam nie .. ingat pengundi bodoh ker..
nak tanya penyokong umno berapa banyak pendatang tanpa izin yang dapat kad pengenalan malaysia..
hahahaha aku pedulik apa..babi peliharaan DAP cari alasan dah nak kalah PRU...alasan pun serupa babi sama macam kau..aku pedulik apa sebab kau tu babi..hahahahaha

Since: Mar 12

Location hidden

#1110 Jun 17, 2012
Jubur Hang Berdarah wrote:
<quoted text>
hahahaha aku pedulik apa..babi peliharaan DAP cari alasan dah nak kalah PRU...alasan pun serupa babi sama macam kau..aku pedulik apa sebab kau tu babi..hahahahaha
UMNO BN = UMNO Babi Negara

“apapun.. biar BETUL”

Since: Aug 08

Stavanger, Norway

#1111 Jun 17, 2012
macha wrote:
Kesian aku tengok mat jenin semua
Cakap berdegar2 ada fakta apa semua
Kononnya ada media alternatif
Tapi asyik kena kencing aje kihkihkih
Maruah mana maruah?
Jubur Hang Berdarah wrote:
<quoted text>
hahahaha aku pedulik apa..babi peliharaan DAP cari alasan dah nak kalah PRU...alasan pun serupa babi sama macam kau..aku pedulik apa sebab kau tu babi..hahahahaha
Dh spin ke 'mat jenin' pulak dh... boOOodooOOOhnya.. Sekor lg masih sesat nak cari tajuk babi x jumpa2.... rujuk tajuk la bOOOdooOh.. OOoi fakta x ada ke? kah2 kah..

Ini ke cara puak pencacai merangkap anjing parti lembUMporNOapco/BN berhujah..

kah2 kah.. dh la lari drpd tajuk, puak PR hentam sekali terus bertabur isu.... kah2 kah.. nampak sangat bOOOodooHHhnya tuhh

maruah mana maruah..
Matcelup

Asia/Pacific Region

#1112 Jun 17, 2012
tauxpa wrote:
<quoted text>
<quoted text>
Dh spin ke 'mat jenin' pulak dh... boOOodooOOOhnya.. Sekor lg masih sesat nak cari tajuk babi x jumpa2.... rujuk tajuk la bOOOdooOh.. OOoi fakta x ada ke? kah2 kah..
Ini ke cara puak pencacai merangkap anjing parti lembUMporNOapco/BN berhujah..
kah2 kah.. dh la lari drpd tajuk, puak PR hentam sekali terus bertabur isu.... kah2 kah.. nampak sangat bOOOodooHHhnya tuhh
maruah mana maruah..
Yes kambing ada sihat ini hari kalau belum pegi makan dulu..tajuk apanya yang hang merepepek tu..apa yang kau hentam tu kambing bodoh..orang smua dah tahu kebodohan kau stakat copy paste je..banyak cakap plak si bangang ni
Jubur Hang Berdarah

Malaysia

#1113 Jun 17, 2012
tauxpa wrote:
<quoted text>
<quoted text>
Dh spin ke 'mat jenin' pulak dh... boOOodooOOOhnya.. Sekor lg masih sesat nak cari tajuk babi x jumpa2.... rujuk tajuk la bOOOdooOh.. OOoi fakta x ada ke? kah2 kah..
Ini ke cara puak pencacai merangkap anjing parti lembUMporNOapco/BN berhujah..
kah2 kah.. dh la lari drpd tajuk, puak PR hentam sekali terus bertabur isu.... kah2 kah.. nampak sangat bOOOodooHHhnya tuhh
maruah mana maruah..
disebabkan dalam thread ni banyak babi-babi peliharaan DAP...maka amatlah sesuai kita bincangkan secara ilmiah dan berfakta tentang babi=babi DAP ni...hahahaha
maruah...mana marua? babi macam kau mana ada maruah..hahahah
keris tumpul

Kuala Lumpur, Malaysia

#1114 Jun 17, 2012
berita terkini dari TV Tigasuku,,

sebahagian besar balaci2 UMNO terlah gelabahberok disebabkan beliau tidak memdapat sokongan dari penyokong2nya yang telah berpaling tadah. ada segelintir pemimpinya telah menjadi gila meroyan dan merapu kerana takut hilang kuasa,,,,sekian berita TV tigasuku.
Barua DAP

Asia/Pacific Region

#1115 Jun 17, 2012
keris tumpul wrote:
berita terkini dari TV Tigasuku,,
sebahagian besar balaci2 UMNO terlah gelabahberok disebabkan beliau tidak memdapat sokongan dari penyokong2nya yang telah berpaling tadah. ada segelintir pemimpinya telah menjadi gila meroyan dan merapu kerana takut hilang kuasa,,,,sekian berita TV tigasuku.
Ape la otak low class lu mamat..just one word U shittttt

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
don't pray for mh370 2 hr Rudy 243
kenapa MELAYU BRUNEI TIDAK SUKA ORANG IBAN ....... (Apr '13) 3 hr Halim Asnawi 1,668
Malaysia & Brunei adalah 2 negara kaya raya, In... 4 hr Tuan Karim Junjungan 3
^^ SABAH & SARAWAK sah milik BRUNEI (Jul '12) 4 hr Tuan Karim Junjungan 421
ORANG BRUNEI BANGSA PALiNG PEMALAS!! (Aug '10) 8 hr Tuan Karim Junjungan 3,265
pesugihan ghoib tanpa tumbal 10 hr - LokaJaya - 3
Malaysia sells Petronas assets to Brunei nation... (Dec '13) 20 hr Tuan Karim Junjungan 37
•••
Enter and win $5000
•••

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••