kriMMoz

Johor Bahru, Malaysia

#158 Aug 29, 2007
saper nak kembes utk ternakan ikan keli sila cal me at my email krimmoz@yahoo. harga RM295.00
kriMMoz

Johor Bahru, Malaysia

#159 Aug 29, 2007
sekiranya ada saper2 yg ingin membeli ikan keli (bersih lg suci *makan pelet) sila hntrkan email ke krimmoz@yahoo.
taugey

Johor Bahru, Malaysia

#160 Aug 30, 2007
kriMMoz wrote:
saper nak kembes utk ternakan ikan keli sila cal me at my email krimmoz@yahoo. harga RM295.00
mcm dah frust nak bela ikan keli je...!
tok Mudim

Malaysia

#161 Aug 30, 2007
kriMMoz wrote:
sekiranya ada saper2 yg ingin membeli ikan keli (bersih lg suci *makan pelet) sila hntrkan email ke krimmoz@yahoo.
Cubooooo ko buek ikan koli dlm tin..tontu org ramai boli...tok cumo bg cadangan,tu pun kalo ko nk doga...tny skt,dh sunat lom?kalu lom copek sunat,nanti di sogek kek ikan koli ko...padan muko ko..kjp ehhhh tok nak bg kambing tok minum susu.
sue

Ipoh, Malaysia

#162 Aug 30, 2007
sy baru nak try buat ternak ikan keli nie, tp x tau lagi kolam tu nak buat jenis mcm mane, samada kanvas atau kolam tanah, kawasan yg nak jlnkan tu tanah gambut, jd ade sape2 yg ade info tentang ternak ikan keli kat tanah gambut nie, kemudian permulaan modal sy hanya ada 5k dahulu, ade sape2 yg boleh advise?
tok Mudim

Malaysia

#163 Aug 30, 2007
sue wrote:
sy baru nak try buat ternak ikan keli nie, tp x tau lagi kolam tu nak buat jenis mcm mane, samada kanvas atau kolam tanah, kawasan yg nak jlnkan tu tanah gambut, jd ade sape2 yg ade info tentang ternak ikan keli kat tanah gambut nie, kemudian permulaan modal sy hanya ada 5k dahulu, ade sape2 yg boleh advise?
aaaaaa lobih baik ko bg tok duit tu,buek2 la pahalo skt and jgn cari balo yo kojo nyo..jap tok tgh botokan kain...nk terjatuh laaaaaaaaa.Abihhhh telanjang bulat den....kambing2
sue

Ipoh, Malaysia

#164 Aug 30, 2007
kenapalah nak patahkan semangat sy, sy bersemangat nak ubah nasib org melayu..
zuhardam

Penang, Malaysia

#165 Aug 30, 2007
pagi tadi pergi jumpa ngan peg perikanan kat jb..tak berapa memuaskan hati..jab perikanan tak berapa support sangat..yang selebihnya banyak kepada penternak..jika program ngan berintam ada masalah..jab perikanan tak tolong...so pandai2lah carik pembeli..kalau buat 10 kolam...ada 2000kg..banyak wooo..satu kilo ikan keli..makan lebih kurang 2 kg pallet..lagi lambat harvest..banyaklah modal nak kasi makan..

Since: Aug 07

Malaysia

#167 Aug 31, 2007
Assalamualaikum, baru nak join
hafiz

Petaling Jaya, Malaysia

#168 Sep 1, 2007
saya betul2 berminat mengenai projek na.boleh tak bagi num phone tuk saya contact.nak tahu lebih lanjut mengenai ni.my phone num 0122847517

Since: May 07

jb ....johore

#169 Sep 1, 2007
zairrul wrote:
ada sesiapa tahu ttg keli organik dalam kanvas......!aku sangat berminat ni...!
aku pon minat...

Since: May 07

jb ....johore

#170 Sep 1, 2007
sue wrote:
kenapalah nak patahkan semangat sy, sy bersemangat nak ubah nasib org melayu..
elexxx...tu semua cabaran....
bawak banyak b saba...

“emas99”

Since: Jul 07

seremban

#171 Sep 1, 2007
Dapatkan pendapatan tetap rm 1600 sebulan..

Assalamualaikum...menjana income datanglagi...
saya nak berkongsi peluang perniagaan dengan kawan kawan diluar sana.Disini saya nak kongsi peluang kepada sesiapa yang berminat untuk memohon loan dari bank.Buat masa ni kami menguruskan pinjaman melalui skim mikro kredit dengan pihak bank.Apa yang menarik sekali anda tak perlu membayar pinjaman diluluskan.dan apa yang penting sekali anda pula akan dapat pendapatan tetap setiap bulan selama 5 tahun sebanyak rm 1600.Bayangkanlah ..
Kami gerenti dengan konsep ini anda dijamin 100% akan mendapat keuntungan setiap bulan.
Syarat di perlukan :
1 berumur lebih dari 18 tahun dan tidak blacklist.
2.Salinan IC dua keping dan salinan buku bank.
Mybank ,CIMB dan Publick bank
3 Nama ,alamat, dan no tel anda dan pewaris
setip bulan anda akan dapat pulangan...ada perjanjian dgn bank..
berminat sila hubungi saya 0162221370
penduga arus

Kulim, Malaysia

#172 Sep 2, 2007
saya baru nak mula projek ini....dalam bulan sept ne.. x payah pi krusus le janji ada modal n minat boleh mula....
fizz

Kuala Lumpur, Malaysia

#173 Sep 2, 2007
btol ker berintam ni kencing.... aku bru nk g khusus dia ni....
Rose

Kuala Lumpur, Malaysia

#174 Sep 2, 2007
Hai...fyza_kaylie, ikan keli hang dah masuk ke pada 30/08/2007 lps?
fyza_kaylie

Kamunting, Malaysia

#175 Sep 3, 2007
ehmmm permulaan yang pertama..aku asyik diberi tarikh baru oleh pn jamilah..sepatutnya dia kata nk mai dtg pasang kat umah aku pd 30/08/07...tapi hampeh sampai ke ari ni aku masih dijanjikan dgn janji palsu...

aku try cal pn jamilah tanyer bile nak dtg nk pasangkan kat umah aku...dia kata akan dtg pasang dlm minggu ni sebelum 7 hb 9....

aku nk tengok adakah betoi ataupun tak..aku sempat sound pn jamilah ...jangan asyik dok kejar duit nk buat kursus je....

itu laa perkembangan berita terkini dari aku utk semua org kat forum..apa-apa info aku akan ceritakan pada korang semua..jangan risau....
kairul anuar

Malaysia

#176 Sep 3, 2007
berintam banyak yang dah kena tipu
fyza_kaylie

Pusing, Malaysia

#177 Sep 3, 2007
entah laa kairul..bagi aku dah mula separuh jalan dah tak leh patah balik dah...apa2 hal aku kena teruskan jugak....

mungkin selepas ni kalau berjaya nasib aku...kalau terlangkup pun dah nasib aku....

harap2 tu semoga anak melayu berjaya...
kanvas

Ipoh, Malaysia

#178 Sep 3, 2007
Ok ke ternakan keli dalam kanvas ni. Berapa harga benih? Berapa saiz benih? Berapa kos makanan?(Kos operasi)(tak kira kos tetap lagi seperti kanvas/ peralatan ternakan) Berapa pula hasil nya?

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
azmin ali mb selangor 14 min the sharp tombak 2
Stars boycott hotels over Brunei Islamic law 1 hr Tanpa Nama 301
don't pray for mh370 (Mar '14) 2 hr kojakbauta 345
KARIM MENANG LOTTERY buka investment untuk basu... (Dec '11) 6 hr bisnas oh bisnas 26,434
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 7 hr aduh 128,055
nak cari mak datin gersang (Sep '10) 15 hr ameill 774
jihad dedah bahaya syiah bkn bermusim 21 hr bahayanya syiah 9
•••

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE

•••