burit melayu memang best

Created by plair on Nov 10, 2009

713 votes

Click on an option to vote

kemutannya memang sendat

ipoh mali bole kalah maa

sunan

Johor Bahru, Malaysia

#155 Oct 6, 2010
kalau burit sunda mcm mana pulak
arjuna69

Santa Clara, CA

#156 Oct 8, 2010
mmg bestle burit mlyu..pehhh
Beras nasional

Kuala Kangsar, Malaysia

#157 Oct 8, 2010
Uda wrote:
Ada 2 perkara kat dunia ni yang tak boleh dipercayai dan buat orang jadi gila iaitu:-
1-Duit
2-Burit.
Jadi hati2lah ya!!!!!!
hahahahha....yg perempuan perlukan pulak ada 2 iaitu :
1. KERASSSSSS
2. BERASSSSSS....

ada keduanya gerenti mereka suka...
Ady

Mount Morris, MI

#158 Oct 9, 2010
Tp sodap sendat
aku pun dah bosan

Puchong, Malaysia

#159 Oct 9, 2010
gi golok wrote:
Tiga juta rakyat Malaysia membelanjakan kira-kira RM15 juta sehari bagi membeli rokok, kata Setiausaha Parlimen Kementerian Kesihatan, Datuk Lee Kah Choon. Beliau berkata, angka yang dibelanjakan itu dijangka terus meningkat berikutan semakin ramai remaja mula merokok.Mengikut statistik Bahagian Kawalan Penyakit kementerian itu, jumlah perokok di Malaysia diramal meningkat kepada 3.8 juta orang pada tahun 2015 dan lebih empat juta menjelang 2020.
Menurutnya, peningkatan jumlah perokok itu menyebabkan lebih 10,000 kes kematian di kalangan perokok direkodkan setiap tahun.
‘‘Mereka yang meninggal dunia menyebabkan keluarga kehilangan punca pendapatan sementara yang berpenyakit kronik seperti strok akan terus melibatkan kos rawatan yang tinggi,’’ katanya.
Banyak perkara boleh dilaksanakan dengan RM 15 juta yang dihanguskan oleh 3 juta perokok Malaysia di dalam masa sehari. Itu adalah RM 450 juta sebulan dan 5.4 billion setahun.
Apa yang boleh dilakukan dengan RM 450 juta sebulan atau 5.4 billion setahun?
Kos untuk menghantar Angkasawan Negara kita ialah hampir RM 100 juta. Maknanya kita boleh menghantar 4 orang Angkasawan Negara di dalam masa sebulan atau 48 orang Angkasawan setahun! Lebih hebat daripada orang Russia dan Amerika.
Sekiranya harga sebuah rumah kos rendah adalah sebanyak RM 42,000 sekarang, bermakna kita boleh menyediakan 10,000 buah rumah kos rendah untuk pembangunan rakyat termiskin dalam masa sebulan dan 120,000 buah rumah setahun secara PERCUMA!
Sekiranya kita memberi bantuan kemiskinan sebanyak RM 800.00 sekeluarga, kita boleh membantu 5000 warga miskin tegar selama 10 tahun akan datang tanpa gagal! Mungkin menghapuskan status miskin tegar yang dihajat-hajatkan selama-lamanya.
Sekiranya sebuah hospital canggih di bina dan di uruskan dengan nilai RM 220 juta sebuah, ini bermakna kita boleh membina lebih daripada 24 buah hospital setahun di seluruh Malaysia!
Dengan 5.4 bilion setahun...
Subsidi minyak boleh diteruskan...
Kos rawatan di Hospital diberikan percuma...
Kemiskinan dapat dikurangkan...
Semua tol boleh dihapuskan...
HUKUM MEROKOK ADALAH HARAM
rokok haram kenapa ,,gula plak mcam mana lagi banyak penyakit kalau mkam gula daripada merokok,kadang2 aku naik rimas dgn gomen malaysia
balak

Kajang, Malaysia

#160 Oct 20, 2010
jangan cakap jee
balak

Kajang, Malaysia

#161 Oct 20, 2010
janda resah wrote:
kalau tau best ke tidak jom la kita sama2 rasa
jangan cakap je
wahahaha

Mount Morris, MI

#162 Oct 20, 2010
burit lean tak sunat,ito pasal lh burit melayu best giler mcm nak kojol sekali kamut
Indonesia

Mount Morris, MI

#164 Dec 9, 2010
Malay emg org munafik semua..,
Ngakunya agama islam tpi pd pinter mengejek..,
Kalau kami dah mau kamu malay dah kami bom dri pesawat tempur ..,
Kami lebih mementingkan perdamaian .,
Kalian kami ibaratkan:
''biarlah anjing menggonggong tapi lah berlalu''
Anda paham??
batang keras

Petaling Jaya, Malaysia

#166 Dec 10, 2010
ni kalau pancut,..ma keluar biji mato..lamo dah tak meraso burit daro..
amy

Kota Bharu, Malaysia

#168 Dec 13, 2010
nonie wrote:
aabangg 1kote1m'sia....nonie naakk laaa..
cpt la kangkang syg..
mamat

Europe

#169 Dec 26, 2010
hahaha
mamat

Europe

#170 Dec 26, 2010
gilosex
kakiburit

Shah Alam, Malaysia

#171 Mar 9, 2011
citer burit patutlaa ayat semua macam burit jer
Kamarul

Johor Bahru, Malaysia

#172 Mar 10, 2011
Mung sumer bodo kene tipu di setan belake!!
burit

United States

#173 May 1, 2012
dah memang burit namenya
Nita

United States

#177 Jan 7, 2013
Tumpang lalu rm200 semalam 0126279199 melaka
Pensioner

Brunei, Brunei Darussalam

#178 Jan 8, 2013
Memang la best punya.
Members

United States

#179 Jan 13, 2013
Daripada wat mksiat baik wat duit..

blockbuzzing.com/members

Sistem matrix 3x12, 3x15,2x30
income berulang.
dpt kad debit(incme kuar kt sini la)
worldwide.
bru lancar xsmpai 2buln pnyertaan dh 60ribu org..
Malaysia ranking top 3 dlm dunia
Nk tau lanjut add fb zhaahir@gmail.com
risiko aku akn tanggung 100% dijamin
AkuTension

Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam

#180 Jan 13, 2013
1 malam BND100. Hisap BND50. =s

Tell me when this thread is updated:

Subscribe Now Add to my Tracker

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

Brunei Discussions

Title Updated Last By Comments
nama melayu asli (Nov '10) 13 hr Kapalasing 18
pantun kasih sayang (Sep '10) 14 hr pengait 22
siapa suka cium seluar dalam anak dara mengapa? (Dec '07) 15 hr anan06 3,769
Bond itu benar, somoga dapat tak lama lagi (May '10) 17 hr Master of Bisnes 128,073
Siapa sudah kenal dengan tuhan..??? (Feb '10) Sat wahabijumud 76,380
don't pray for mh370 (Mar '14) Sat RUDY 450
Mencari barang kebal(batu merah delima) sabah s... (Mar '14) Sat bonjou 7

Brunei People Search

Addresses and phone numbers for FREE