Comments
541 - 560 of 1,107 Comments Last updated May 6, 2014

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#596
Sep 9, 2010
 
Positive Force wrote:
u tak akan rasa.... raya tahun ini sgt berbeza dan very meaningful kpd aku!!!! wooo....YES! haaa!!! ada juga yg SANGAT jealous....kaaakaaaka
dapat downline kat kampung kot kehkehkeh..

eh nape ko tak komen kat mc ocean ye? ko kan terer.. ada orang tanya tu..
QKP

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#597
Sep 9, 2010
 
Kalau nak tahu lebih jelas lagi, pergilah ke Mc-Ocean sendiri, la. Inilah satu-satunya biz yang bersistematik dan terulung.....
mafia

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#598
Sep 9, 2010
 

Judged:

1

1

1

menipu jer kerjenya....
mafia

Puchong, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#599
Sep 9, 2010
 

Judged:

1

1

1

poyolah...tunggu jersikit masa lg bank negara akan block...u all tunggu jer
aku

Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#600
Sep 13, 2010
 
Many people are inspired to join an MLM business and develop a strong urge to start building an income opportunity, so they can attain financial freedom.

Once in however, they realize it will take more than fantasizing to make business work. Below are 5 tips to help motivate you to take action and finally live the lifestyle you have always dreamed of.

Tip 1- Self-Belief

Believe in yourself because you are the only one, who will. You may find, that the people closest to you are your chief stumbling blocks, putting you down and not believing in your business.

Believe you will be successful, just like you believe you will wake up and touch the floor with your feet when you roll out of bed.

Believe in your success and make it an absolute.

Tip 2- Be Professional

Treat an MLM business like a business and it will pay you like a business. If your work is on and off, then you will find it takes a much longer time to attain the success you desire.

When it is time to promote your business do business, even before your greatest pleasure.

Tip 3-Remove Emotion

Remove emotion. True professionals are not talented, they cultivate their skill by taking action daily.

Aristotle once said 'Excellence is not an act, it is a habit' If you treat your MLM business like something you just do daily, then you will be very pleased with the results you gain.

Tip 4- Keep A Dream Board

Always remember your 'why'. Sometimes you may have a setback in business, it happens. Expect these obstacles, they will be almost everywhere.

If you remember your 'why' you will be successful, regardless of what life throws at you. Its been said if you know your purpose, you can never be lost.

Keep a dream board and put pictures on it. Like the car you've always wanted or the house you will eventually live in someday.

Whatever it is, keep it in sight and make it the first thing you see in the morning, so you never forget.

Tip 5-Keep Your Business Plan Close

Make a business plan and keep it close. You know what you got out of bed for but you also have to know how to attain the income you want so you can have what you want in life.

Your desk does not need to be tidy and you do not need to be the most organized person on earth but you must know what you're there to do.

Keep it close, it will help you keep focus. Your work from home business opportunity will pay you dividends if you keep going strong.

Success is like a force of nature, the more seed you plant the more crops you will grow. Remember, believe in yourself, be professional, remove emotion, keep your 'why' close and your business plan even closer.

You can have success in your MLM business if you never give up. The highest rewards demand the highest prices.

cigar

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#601
Sep 15, 2010
 
BENCI MANUSIA HATI BUSUK wrote:
<quoted text>
alahai HAMPEH....
aku tgk hujjah ko nih hujah budak sekolah....
ko tnya soklan "nak beli ke kalo krim muka harga rm400 tu habis?" apalaa... kalu org jenis ko taknak beli, tak payah la pelik kalau ramai lg orang lain nak beli? APA NAK HERAN? kah kah kah kah...
clinique ke, apebenda ke, teknologi produk masing2 berbeza...APA NAK HERAN????
serupa juga macam kereta BMW3 series dgn Merc C-Class, nmpk mcm kategori sama or what we can say "apple to apple" comparison..but it's not! pegi check harga, specs or etc utk model terbaru(year 2011 pun dh ada)... kenapa bmw 3 series lg mahal dr c-class dan beza harga >10k cthnya? jgn salah faham pulak....korang ni dhla lemah JIWA, lemah IQ plak....maksud perbandingan ini nk tnjukkan perbezaan harga disebabkn teknologinya...APA NAK HERAN?? kahkahkah....
pasal loan utk bisnes....apalah dangkal dan sempit sgt pemikiran ko nih? APA NAK HERAN dgn BIZ LOAN? hampir smua org buat biz tpaksa guna loan.... apa nk heran? ko bukak kedai makan kopitiam...ko tau brp modal dia? brp lama breakeven nya? ko bukak Futsal centre lah katakan...ko tau tak brp modal? brp lama breakeven? brp kena bayar kt BANK tiap2 bulan? brp sgt collection setiap bulan utk first 6 mth bniaga? pasal kna wat loan utk bisnes pon ko nk heran?? kahkahkah....tak kira lah ini MLM ke konvensional, pokok pangkalnya ini PERNIAGAAN....ksian..mentaliti org Melayu lama yg masih menyempitkan fikiran ko....kesiann.....
gini la HAMPEH....segala FAKTA yg BENAR, SAHIH dan PROVEN sekalipun kalo sahabat2 McOCEAN bentangkan kt sini, orang2 mcm ko nih tetap BUTAkan mata dan TULI kan telinga utk menerima hakikat......so, kalo ko ada satu BISNES yang paling senang dalam dunia, ko bgtau lah kt sini.....yg MODAL RENDAH, yg kalo ada pilihan perniagaan utk nk CEPAT dan dapat PROFIT MARGIN BESAR dgn modal cuma RM2.50 je, yg produknya HEBAT mcm SK I & SK II ke Clinique ke yg boleh dpt dgn harga rm15 je, yg takpayah cari orang utk kembangkan pniagaan, yg tak payah keluar rumah duduk dalam toilet pun boleh dpt gaji/komisen/bonus, yg tak payah pegi training, bisnes (atau kerja) yg tak payah keluarkan duit langsung pun lg bagus, yg paling AFDHAL kalo ko boleh buat satu cmpny MLM baru dan jual harga barang mcm harga colgate yg menjadi pujaan hati ko tu dgn ciri2 yg aku bgtau kt atas tadi,bolehlah smua distributor dlm McOcean, Steady, Amway, Elken, CNI, Hai-O tinggalkan cmpny masing2, buat bisnes kat cmpny ko....ok tak? pastu kalo ko nk tubuhkan satu cmpny independent distributor baru dgn nama Tak Hampeh Global Network Sdn Bhd pun lagi bagus.... daftar cepat2 sket dgn KPDNKK, dptkan lesen AJL nya nnt info balik kat forum nih....
(sambgn).....
Apa la berhujah compare BMW, Mercedes dah tentu mereka tu buat bisness terang-terang. Semua orang tau kalu cakap nama tu,sebab kualiti yg tak terdapat kat jenama lain. Pastu jenis bisness kita tak boleh la compare 'cosmetic' dengan Engineering,Food,Hotel,Car sebab different needs for human.Value yg ade pada produk tu paling penting..kalu cosmetic laut dalam ni value nya sangat2 tinggi silalah war-warkan untuk 'value' kepada pengguna.What is the purpose?
Cosmetic is cosmetic that is incomparable to other type of business.It cannot be more than what it can be unless it is very useful to every range of people.What is the target for this product? Cosmetic=product kecantikan..jadi perbandingan sewajarnya berkisar tentang jenis barangan yg sama. Baru kita boleh tengok nilai harga itu munasabah ataupun keterlaluan.
moola

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#602
Sep 15, 2010
 
Positive Force wrote:
mindset org berjaya memang berbeza dgn orang biasa... kita tak dpt komunicate dgn org2 mcm ni... semua tak percaya.. kata semua tipu... menyalahkan semua....
gagal seumur hidup...kesian... hidup tanpa tanggung jawab...jaga diri sendiri jer...so fxxking selfish! nak hidup senang kena ada duit...ada duit bukan nak show off...tapi boleh bantu keluarga....banyak masalah boleh selesai....sedarlah!.. org biasa...
Orang berjaya tak akan marah dan mencarut..setiap org memilih jalannya sendiri.Kalu marah, bearti anda akan dijual sepenuhnya dan seluruh harta benda anda dirampas..keh keh keh
neutral

Europe

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#603
Sep 15, 2010
 
Orang berjaya tuh mmg takkan marah n mencarut.tp tgk jugak la beb die tuh berjaya dalam bidang ape.berjaya mencuri bank pon kire berjaya juge.berjaya menipu pon kire berjaya juge.post sebleum ni ada ckp "A Man Can Fail Many Times, But He Isn't A Failure
Until He Begins To Blame Somebody Else.
- John Burroughs - "??????????yup its true but when u talk in a term of the correct way of success.i guess people who r pro SGN/SD or watever u call it, didnt even know what is success really means.mayb they meant SUCCESS is when they've achieved their goal to becoming RICH/BIG MONEY/Financial freedom???hahaha...LOL...yup its true...but is it the REAL SUCCESS?for me u guys (SGN/SD) r the people who involve in a rubbish business or bisnes SAMPAH.jawapan yg korang berikan pon tak mennunjukkan yg betapa korang ni berilmu tuk buat the REAL BISNES.cos u all dun even hv a guts to do it right?thats y u all buat MLM SGN/SD ni kan?tak payah la sy nak bersoal jawab kenapa barang MCREN mahal or overrated ke ape....sbb jawapan korang still the same.tak memberi jawapan langsung pon.yer saya tau kalu korang nak teruskan pon teruskan la....tp org yg anti ni cube tuk sekat kegiatan u all yg mkn duit orang bawah.This system will eventually collapse when ther'es no one else to put into the most bottom of ur pyramid structure.ye lah kan orang2 yg PRO nih kebanyakannye takde ilmu pon n mmg dr kalangan orang2 yg kerja tak seberapa.tats y u all jd mcm ni.sy tak salahkan u all.sy salahkan education system kite yg tah ape ape.tak guna berdebat dengan orang gile kalu kite tau orang tuh gile.nanti kite pon jd gile jugak.so better keep quiet n be n observer.there r a lot of thing to laugh tho!

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#604
Sep 15, 2010
 
cigar wrote:
<quoted text>
Apa la berhujah compare BMW, Mercedes dah tentu mereka tu buat bisness terang-terang. Semua orang tau kalu cakap nama tu,sebab kualiti yg tak terdapat kat jenama lain. Pastu jenis bisness kita tak boleh la compare 'cosmetic' dengan Engineering,Food,Hotel,Car sebab different needs for human.Value yg ade pada produk tu paling penting..kalu cosmetic laut dalam ni value nya sangat2 tinggi silalah war-warkan untuk 'value' kepada pengguna.What is the purpose?
Cosmetic is cosmetic that is incomparable to other type of business.It cannot be more than what it can be unless it is very useful to every range of people.What is the target for this product? Cosmetic=product kecantikan..jadi perbandingan sewajarnya berkisar tentang jenis barangan yg sama. Baru kita boleh tengok nilai harga itu munasabah ataupun keterlaluan.
biasalah bro.. diorang ni baru terlibat "BISNESS" dah rasa mcm bisnessman setaraf dengan syarikat gergasi dunia.. semua ilmu bisness diorang tau.. kehkehkeh
macam2 orang la

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#605
Sep 19, 2010
 

Judged:

1

salam sejahtera,
lama juga saya tak masuk topic SD ni. Apa-apa pun, Selamat Hari Raya kpd smua forumer yg beragama Islam.

Masih lagi kata SD tak bagus?
Saya tetap kata SD bagus.
Kenapa? Kerana sehingga ke hari ini, bantuan dari upline saya tak pernah putus. Saya yakin saya pasti berjaya. Setakat ini, saya bersyukur kerana apa yang upline saya kata semuanya benar. Tentang kerjasama, komisyen, syarikat dll.
Bagi yang baru join SD tu, jangan terpengaruh dengan perkara2 -ve dari luar. Teruskan usaha anda. Kita pasti sama-sama berjaya.
Kepada forumer2 kat sini yang tak suka dengan SD, tak apa. Satu2 bisnes tu memang mesti ada yang tak suka. Biasalah tu. Ada yang kata dah kena tipu. Ye ke? Tanya diri sendiri, benarkah kita telah ditipu? Kawan sendiri menipu kita? Tak patutttt.... Lumrah manusia, bila kita tidak berjaya, kita pasti menuding jari kpd org lain.
Yang penting, jangan sekali2 kita putus asa. Teruskan usaha anda dlm bis ini. Saya yakin, bisnes ini adalah antara yang terbaik untuk menambah pendapatan anda.
macam2 orang la

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#606
Sep 19, 2010
 
typhoon2u wrote:
<quoted text>
biasalah bro.. diorang ni baru terlibat "BISNESS" dah rasa mcm bisnessman setaraf dengan syarikat gergasi dunia.. semua ilmu bisness diorang tau.. kehkehkeh
Sdr tahu bisnes apa? Kalau ada bisnes lain yg bagus, beritahu saya. kita buat sama-sama. Boleh kan?
macam2 orang la

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#607
Sep 19, 2010
 

Judged:

1

1

QKP wrote:
Kalau nak tahu lebih jelas lagi, pergilah ke Mc-Ocean sendiri, la. Inilah satu-satunya biz yang bersistematik dan terulung.....
sangat setuju.

Since: Jul 10

Location hidden

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#608
Sep 19, 2010
 

Judged:

1

1

macam2 orang la wrote:
<quoted text>
Sdr tahu bisnes apa? Kalau ada bisnes lain yg bagus, beritahu saya. kita buat sama-sama. Boleh kan?
bende yg ko buat ni bukan bisnes..ko cari org utk bagi duit kat company ko...ko ni kire agen je..takpun boleh digelar salesman...bodoh!!

Since: Aug 10

Narathiwat, Thailand

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#609
Sep 20, 2010
 
macam2 orang la wrote:
<quoted text>
Sdr tahu bisnes apa? Kalau ada bisnes lain yg bagus, beritahu saya. kita buat sama-sama. Boleh kan?
rasanya saya dah cerita apa saya buat.. baca prev page..
WeLuvPeacedotcom

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#610
Sep 20, 2010
 
tumpang tanya...Steady Dynasty ni sama ke dgn Steady Global Network ?
nut

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#611
Sep 21, 2010
 
QKP wrote:
Kalau nak tahu lebih jelas lagi, pergilah ke Mc-Ocean sendiri, la. Inilah satu-satunya biz yang bersistematik dan terulung.....
Biz tahi lalat bertempek tahi lembu....dengar citer dah d block BNM...kesian...ramai kengkawan yang tpaksa bayar utang angin..!!!
pok romli

Penang, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#612
Sep 22, 2010
 
macam2 orang la wrote:
salam sejahtera,
lama juga saya tak masuk topic SD ni. Apa-apa pun, Selamat Hari Raya kpd smua forumer yg beragama Islam.
Masih lagi kata SD tak bagus?
Saya tetap kata SD bagus.
Kenapa? Kerana sehingga ke hari ini, bantuan dari upline saya tak pernah putus. Saya yakin saya pasti berjaya. Setakat ini, saya bersyukur kerana apa yang upline saya kata semuanya benar. Tentang kerjasama, komisyen, syarikat dll.
Bagi yang baru join SD tu, jangan terpengaruh dengan perkara2 -ve dari luar. Teruskan usaha anda. Kita pasti sama-sama berjaya.
Kepada forumer2 kat sini yang tak suka dengan SD, tak apa. Satu2 bisnes tu memang mesti ada yang tak suka. Biasalah tu. Ada yang kata dah kena tipu. Ye ke? Tanya diri sendiri, benarkah kita telah ditipu? Kawan sendiri menipu kita? Tak patutttt.... Lumrah manusia, bila kita tidak berjaya, kita pasti menuding jari kpd org lain.
Yang penting, jangan sekali2 kita putus asa. Teruskan usaha anda dlm bis ini. Saya yakin, bisnes ini adalah antara yang terbaik untuk menambah pendapatan anda.
harghhh tuiihh... kata2 semangat la nie.... nak termuntah aku..... ya ya ya.... pada yg +ev tue nilai la disebalik kata2 manis mamt nie..... nilai guna iman, bukan guna minda.... ok
nut

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#613
Sep 22, 2010
 

Judged:

1

Danny wrote:
<quoted text>
sahabat2 semua:
tak kira di mana tempatnya, apabila ada urusniaga, pasti ada pihak2 yg mendpt keuntungan. cthnya, apabila 1 kg sayur dijual kpd seorg pelanggan yg membeli, keuntungan sdh pasti akan pergi ke penjaja sayur di pasar, pemborong kecil, pemborong medium, pemborong besar, org tengah dan petani. jd adakah itu salah dr segi agama & undang2? sedarkah kamu penguntung di pelbagai peringkat ini adalah seumpana upline2 dlm mlm? kalau prinsip ini kamu tak terima, baik kamu jgn masuk dlm dunia biz.
apabila seorg tu hidup mewah dan kaya, bg org yg positif, dia akan berfikir ttg bgmnkah org tu boleh berjaya dan bgmn boleh belajar drpd dia. tapi utk golongan yg mindset negatif, mereka akan mempertikaikan segala2 usaha org lain. bila org berjaya di sini, dia ckp kita ambil duit downline. gunakanlah akal sikit, kalau begitu senang mcm kamu ckp, cuba kamu buat biz ini?
kamu tak perlu risau sgt dgn isu serbuan polis. balai polis dekat dgn office dan center kita org. kalau kita tak benar, maka kita tak akan buka berdekatan dgn balai polis.
kamu ckp harga brgn tak masuk akal, cuba cerita di sini sejauh manakah kamu faham ttg produk kita? jgn sebab tau sikit dah tembelang di sini. jgn kamu tiba2 jd expert dlm penilaian harga. yg rasa tak masuk akal, kita tak paksa beli atau join.
Bukan tembelang laa...kamu yg tak guna akal...kalo ikut akta jualan sgn ni dah menyalahi undang2..takkan tak paham2 lg kot..kelak aset akan dibekukan...last2 diisytiharkan muflis...kong pun boyong...!!!
poik

Kuching, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#614
Sep 22, 2010
 
Takkan ke mn harta tuu....kalo dah salah...tetap salah...memaksa berunsur mendesak...mn2 agama pun tak amalkan...
macam2 orang la

Kuala Lumpur, Malaysia

|
Report Abuse
|
Judge it!
|
#616
Sep 22, 2010
 
pok romli wrote:
<quoted text>
harghhh tuiihh... kata2 semangat la nie.... nak termuntah aku..... ya ya ya.... pada yg +ev tue nilai la disebalik kata2 manis mamt nie..... nilai guna iman, bukan guna minda.... ok
rasa2, orang yg mengeluarkan kata2 -ve boleh berjaya ke? Biasanya org berjaya akan memberi kata2 membina. Komen2 yang membina. Sy tak kata sdr belum berjaya. Mungkin sdr baru rasa selesa dgn gaji kerajaan/swasta @ sdr dah cukup kaya. Sy tak tahu kedudukan sdr. dah cukup ke kalau tak buat part time? Ini bukan masalah tidak bersyukur. Bukan juga mengejar kekayaan. Ini utk mengubah kehidupan diri & keluarga. Sekurang2nya masa2 terluang boleh diisi untuk perkara yang boleh mendatangkan income untuk keluarga. Pertimbangkan untuk diri sendiri. Kalau diri sendiri dah rasa ok, baguslah. Tak perlu nak buat part time. Kalau rasa belum cukup, apa salah mencuba. Apa nak ragu ttg lisen AJL? Kan memang ada.
Pengilang memang tak ada lesen AJL. Pengedar(Mc-ocean) yg ada lisen AJL. Lainlah kalau kilang tu sendiri yg buat direct sell. Ada ke? Perlu diterangkan ke benda macam ni? Ada lagi ke yg tak tahu? Ada apa2 soalan, tanya, lihat, sendiri di pejabat MC-Ocean.

Tell me when this thread is updated: (Registration is not required)

Add to my Tracker Send me an email

Add your comments below

Characters left: 4000

Please note by submitting this form you acknowledge that you have read the Terms of Service and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator. Send us your feedback.

•••